Select Page

L’autobús de ‘Generación D’ se situarà en la plaça de l’Ajuntament els dies Altea – 20, 22 i 23 de maig

Un autobús de la flota de ‘Generació D’ s’instal·larà a Altea els dies 20, 22 i 23 de maig amb la finalitat de desenvolupar i millorar les competències digitals de la ciutadania, aprendre a traure partit de les oportunitats de la digitalització i conéixer noves eines. Els alteans i alteanes podran posar a prova els seus coneixements en la matèria a través d’una experiència digital immersiva.

Cercadors d’internet, xarxes socials, ciberseguretat, gestions en línia… La digitalització forma part del dia a dia. Per això, aquesta experiència, pensada per a tots els públics, ofereix als usuaris multitud de recursos i orientació per al senzill desenvolupament de les seues competències digitals. Les activitats són totalment gratuïtes i tenen una duració aproximada d’uns 30 – 40 minuts.

Pere Barber, regidor de Noves Tecnologies, ha convidat a tota la ciutadania “a participar d’aquesta experiència que és per a tota mena d’edats i ofereix eines i activitats que milloraran les competències digitals. Encara que és per a totes les edats, fa especial atenció en les persones majors de 45 anys i en desocupació perquè ajuda a trencar la bretxa digital i ofereix noves oportunitats”, ha recalcat l’edil.

L’interior de la unitat mòbil està equipat amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d’activitats pràctiques per a fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals. L’experiència és completament personalitzada i s’ajusta a les necessitats de cada usuari. Per això, el visitant començarà enfrontant-se a un test autodiagnòstic que permetrà conéixer el seu nivell de coneixement digital per a després superar jocs i activitats d’allò més variades i de tots els nivells.

A més, l’autobús comptarà amb una sala de escape en la qual els usuaris hauran de posar en pràctica l’aprés si volen resoldre el joc i aconseguir eixir de la sala. I per a aquells que vulguen aprendre de la mà de formadors professionals, en les unitats s’impartiran tallers grupals i taules redones entorn a l’actualitat digital.

La campanya ‘Generación D’ és finançada pels Fons Europeus – Next Generation a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA), dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transició Digital. Una iniciativa emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Pin It on Pinterest