Select Page

Després de l’èxit del Pla Antifrau aprovat el novembre del 2021, l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Altea ha decidit posar en funcionament el Canal Ètic i de denúncies a fi de permetre a la ciutadania que puga comunicar, a través del mateix, qualsevol incidència o pràctica irregular que conega perquè es puguen prendre mesures i es corregisca. Segons informa l´edil de Serveis Jurídics, Rafael Ramón Mompó.

Com ha explicat l’edil, “la Junta de Govern de data 30 de novembre del 2021 va acordar aprovar el Pla Antifrau de l’Ajuntament d’Altea; pla la finalitat del qual té per objecte establir mesures preventives per evitar possibles riscos de frau, especialment en la gestió dels fons europeus destinats a este municipi, tot donant compliment a les directives europees. Després de l’èxit de la implantació del Pla, reservat al control de la destinació dels fons europeus, l’Equip de Govern ha decidit posar en funcionament el Canal Ètic i de denúncies, per tal de permetre a tota la ciutadania poder comunicar-ho a través qualsevol incidència o pràctiques irregulars que conega perquè es prenguen mesures i es corregisquen”.

Pel que fa a les singularitats d’este nou Canal Ètic, Rafael Ramón n’ha destacat tres. En primer lloc, que qualsevol ciutadà puga, bé identificant-se o bé de forma anònima, denunciar un fet perquè s’investigue o bé sol·licitar informació. Este canal ha de garantir la protecció dels que formulen estes irregularitats.

En segon lloc, el Canal Ètic se cenyeix a les infraccions penals i administratives greus o molt greus que puguen implicar un gran impacte al conjunt de la societat, sense que este supose substituir el règim normal administratiu.

I en tercer lloc, es pot formular sobre qualsevol activitat que desenvolupe l’Ajuntament, des d’infraccions urbanístiques o mediambientals a irregularitats en contractació i processos selectius de personal, sanitat i salubritat pública, patrimoni històric, seguretat ciutadana i policia local, entre altres temes.

En paraules de l´edil, “en definitiva, l´objectiu de la implantació d´este canal intern és fomentar la indispensable col·laboració ciutadana i que puga participar en el correcte compliment de les obligacions públiques que corresponen als poders públics, a més de facilitar el compromís col·lectiu amb el bon funcionament de les institucions públiques”. “I en tot cas i fonamentalment, garantir la protecció dels ciutadans informants de vulneració de l’ordenament jurídic, de manera que no patisquen cap tipus de pressió pel fet d’informar o comunicar possibles pràctiques corruptes i altres infraccions”. Ha afegit Rafael Ramón Mompó.

Al Canal Ètic s’hi podrà accedir des de la mateixa pàgina web de l’Ajuntament d’Altea www.Altea.es  i entrarà en funcionament la setmana vinent.

Pin It on Pinterest