Select Page

L’Associació Bebes Furtats i Adopcions Irregulars d’Alacant, AVA, projectava divendres passat, al Centre Social, el documental “Morir tranquil·la”. Un acte emmarcat a les II Jornades de Memòria Democràtica organitzades per la regidoria de Participació Ciutadana. Una projecció que va despertar l’interès i l’emoció dels assistents per les històries dures explicades.

A la cita acudien els estudiants de 4t de l’ESO i Batxiller en horari de matí, que després de visionar el documental van poder participar en una xerrada col·loqui amb l’Associació AVA, en què es va tractar quan va començar i fins quan es va mantenir la pràctica del les xiquets i xiquets robats; donant inici esta a la Posguerra i acabant als anys 80. Ha explicat Mari Laviós, regidora de Participació Ciutadana.

La projecció del documental es repetia en horari de vesprada i acudien a la cita mig centenar d’alteans i alteanes que no es van voler perdre la projecció d’un documental en què participen familiars de nadons robats que eren donats en adopció de forma irregular i als pares biològics dels quals se’ls feia creure que els seus fills havien mort poques hores o dies després de néixer i fins i tot mesos després d’haver nascut quan acudien a l’hospital per qualsevol malaltia del xiquets o xiqueta.

Un audiovisual després del qual ningú no queda impassible i s’entén perfectament el títol elegit per a este. Totes les mares afectades parlen de conèixer la veritat sobre els fills o filles per poder morir tranquil·les.

A més, a la sala va estar present una afectada, Pilar, que conclòs el documental, comentava la seua necessitat de conèixer la família biològica quan es va assabentar que era adoptada i que gràcies al banc d’ADN de la Comunitat Valenciana després de 33 anys havia trobat sa mare i germà.

Pin It on Pinterest