Select Page

La regidoria de Cultura presenta la programació de la Ruta de les Ermites de Setmana Santa. Una iniciativa musical consolidada que transporta l’oient fins a les partides rurals d’Altea per gaudir de singulars concerts a les ermites i els seus entorns. Com ha indicat l´edil d´àrea, Aurora Serrat, este any la Ruta de les Ermites tindrà lloc del 30 de març al 8 d´abril.

Segons els detalls aportats per Serrat, la Ruta de les Ermites 2023 començarà el 30 de març a l’Església Parroquial de Santa Anna, Altea la Vella, a les 19:30h, amb l’actuació de Trombó pareix…o no ho és? Un quartet de corda acompanyarà el trombó José V. Feubel per interpretar música de Caccini, Vivaldi, Fauré, Mozart, Puccini i Bizet.

El divendres 31 de març serà la Parròquia de Sant Llorenç en Villa Gadea, a les 19.30h, l’escenari de Balansiya Quartet. Un quartet d’alumnes del Conservatori Superior de Música de València amb un nivell artístic important. Elsa Gómez Fuertes, flauta; Helena Martínez Llorca, oboe; Javier Bernabeu Pina, clarinet i Àngela Boix García, piano interpretaran obres de J.Amberg i C. Saint Saens.

Dissabte 1 d’abril a les 12:00h a l’ermita de Santa Bàrbara actuarà el Sextet de professors de l’Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica de València. L’OCSFV és una agrupació camerística de corda integrada per 17 músics professionals. Es tracta d’un grup jove amb una alta formació individual rebuda a països com Itàlia, Alemanya, Rússia, Països Baixos, Bèlgica, Hongria i Suïssa. Per a la Ruta ens proposen el sextet per a corda a La M de Korsakov i Souvenir de Florència de Tchikovski.

El diumenge 2 d’abril, a les 18:00h a la Parròquia Nostra Senyora del Consol, actuació de l’Orquestra Acadèmica d’Altea. Un il·lusionant projecte que naix amb la voluntat de consolidar una formació de corda estable a Altea, formada per alumnes del Conservatori Professional, de la Filharmònica o antics membres dels dos centres.

Dilluns 3 d’abril a les 19:00h, a Sant Isidre, el Sunhori Trio, format per Jesús Gómez al piano, David Van Maele al clarinet i Daniel Belloví amb el Corno di Bassetto, trobem dos dels millors intèrprets de clarinet més actius a l’actualitat a Europa. Ens oferiran una visió de la música de cambra peculiar del trio.

Dimarts 4 d’abril a les 19:00h al Convent de l’Olla, la SocialMusikOrquestra -Música per a la llum ens oferirà “Impressions Andaluses”, del compositor Juan Cutiño; una mirada especial a Andalusia a través de l’obra de Joaquín Sorolla, amb motiu de la commemoració del centenari de la mort del pintor valencià i inspirada en diverses obres.

Dimecres 5 d’abril a les 19:00h, a l’ermita de Sant Roc, Viatge de cordes amb Alba Signes, Violín i Adolfo García, Piano, faran un recorregut de les obres més significatives escrites per a esta formació, passant per un gran ventall de gèneres musicals. Del Barroc al segle XX.

Dijous 6 d’abril a les 12:00h, a l’ermita de Sant Antoni, a Cap Blanc, MusicAlteaBrassEnsemble interpretaran Brass “Folk Songs”. Un recull d’arranjaments que han estat elaborats pels mateixos components. Es tracta de música tradicional adaptada al S. XXI.

Divendres 7 d’abril a les 12:00h, a Sant Tomàs, concert de Guitarra Clàssica Espanyola, Música Renaixentista i Barroca a càrrec de ThierryFouet.

I el dissabte 8 d’abril a les 12:00h, el concert a l’ermita de Sant Lluís tancarà la Ruta de les Ermites 2023 amb l’actuació del Trio Kruisplein, format per Sara Molina Castellote, Violí; Àngela Moya Serrat, Violín i Maria Biarge Carnicer, Cello, que presentarà un recorregut per la Música de Cambra escrita per esta agrupació.

“Amb esta darrera actuació acabarà el passeig musical per la geografia alteana de la Ruta de les Ermites 2023”; assenyala la responsable municipal de Cultura, que convida alteans i visitants a gaudir de la música i el medi ambient als idíl·lics paratges de l’entorn rural d’Altea.

 

 

Pin It on Pinterest