Select Page

Aquest programa d’orientació personal i professional per a la joventut busca la reducció de l’abandó educatiu primerenc

Altea ha posat en marxa el programa d’orientació personal i professional per a la joventut ‘Jove Oportunitat’, així ho ha anunciat la regidora de Joventut, Marta Lloret, qui anima a aquells joves que es troben sense ocupació i hagen abandonat els seus estudis a formar part d’aquest projecte que els ajudarà a reinserir-se en l’itinerari educatiu i orientar el seu futur laboral.

Aquest programa de l’IVAJ, cofinançat pel Fons Social Europeu, té com a objectiu la reducció de l’abandó educatiu primerenc, dotant a l’alumnat de noves oportunitats per a l’obtenció d’un títol d’FP de Grau Mitjà.

“És un programa d’inclusió per a la joventut, una ajuda per a reorientar-los i donar-los noves oportunitats per a tornar a l’itinerari educatiu i controlar el seu futur, trobant noves motivacions, estudiant alternatives, coneixent oficis. Una molt bona oportunitat per la qual anime a aquells joves que es troben en aquesta situació s’apunten a aquest programa, que requereix d’esforç, però té excel·lents resultats”, ha declarat la regidora de Joventut, Marta Lloret.

El programa JOOP és un curs, amb una duració aproximada de 4 mesos, en el qual el contingut primordial és l’orientació personal i professional del jove participant des d’una visió integral de la persona per a permetre-li construir el seu propi projecte global de vida. L’orientació personal utilitzarà tècniques de coaching actitudinal, grupal i individual, i, en casos necessaris, coaching parental. Com a complement a l’orientació, s’introdueixen al final del curs sessions de contingut acadèmic que prepararan al jove per a superar la prova d’accés lliure a la FP de Grau Mitjà; superar les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat; o per a reforçar matèries transversals com l’anglés o la informàtica.

El curs s’impartirà en el Centre Juvenil d’Altea de març a juny en horari de 9.30 a 13.30, de dilluns a divendres, complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre el/la alumne/a i el seu coach. Està destinat a joves d’entre 16 a 21 anys i per a inscriure’s cal manar un correu a joventut@altea.es. Més informació: https://www.joveoportunitat.es/.

Pin It on Pinterest