Select Page

El consistori i Agrollotja signen un conveni de col·laboració

Hui al matí, les regidories d’Agricultura, Comerç i Cultura, juntament amb Agrollotja, han informat sobre una nova edició, la tercera, del Mercat del Convent, que tindrà lloc el dissabte 25 de febrer en horari de 9:30 a 19:00 h.

Com ha destacat l´edil d´Agricultura i Medi Ambient, Jose Orozco, són tres les regidories implicades en la iniciativa i des de l´Ajuntament s´ha plasmat en un conveni amb l´associació Agrollotja per donar una continuïtat a l’esdeveniment. “La planificació que tenim és de fer un Mercat del Convent per estació amb la finalitat de donar a conèixer a productors i consumidors el producte de Km 0 i autoconsum que tanta acceptació té i que tant s’ha de fomentar”; ha explicat el regidor.

Pel que fa a la part més comercial del Mercat del Convent, l’edil de Comerç, Miguel de la Hoz, ha assenyalat que “estem molt contents de com han anat les dos edicions anteriors, la d’estiu i la de tardor i vist el seu èxit presentem ara l’edició d’hivern en què es podrà gaudir del mercat, de les activitats que proposa, dels tallers que s’impartiran i també degustaran els productes de la zona que s’oferiran i de l’artesania”.

I per la seua banda, l´edil de Cultura, Aurora Serrat, ha reivindicat el bon funcionament de la iniciativa per la qual cosa s´ha decidit signar el conveni per completar l´activitat durant tot l´any, ja que cada estació ens enriqueix tant per la part comercial com per la part lúdica i cultural que permet comptar amb activitats diferents”. Serrat ha agraït a Agrollotja “l´esforç que realitza per conjugar agricultors, productors, artesans i comerciants amb l´oci i la cultura del nostre poble”.

Finalment, ha sigut Beatriz Nomdedeu, responsable d’Agrollotja, qui ha aprofundit el programa d’actes d’esta edició d’hivern del Mercat del Convent.

“L´objectiu del Mercat del Convent és donar a conèixer la qualitat dels nostres productes i tradicions i a més recuperar el fet d´anar al mercat com una activitat conscient, lúdica i d´aprenentatge”; ha declarat Nomdedeu, que ha expressat un desig: “volem que la gent que visite el Mercat del Convent conega de primera mà els productes que adquirirà i a més es trobe amb un ambient festiu en què es produïsca un retrobament amb jocs, tradicions, menjars, familiars, amistats i en esta ocasió l’aprenentatge versarà sobre l’oli d’oliva verge”.

Beatriz Nomdedeu ha detallat el programa d’actes l’inici del qual serà a les 9.30 amb l’obertura del mercat. A partir de la qual, el visitant podrà gaudir de:

10:00 a 14:00h Mostra de Boixets

11:00 a 14:00h Jocs Tradicionals

11:15 Demostració de Danses

12:00h Concurs d’All i Oli amb morter

12.30 Xerrada informativa sobre olivicultura a càrrec d’Héctor Carrió i tast d’oli a càrrec d’Anna Zaragoza, Nutricionista i professora de la UA.

A l’hora de dinar es podran degustar tapes, coques, calçots, embotits i molt més.

16:00h Contacontes a càrrec de Blai Senabre.

17:00h Concert del grup musical Toix.

19:00h Tancament del mercat.

Beatriz Nomdedeu, en nom d’Agrollotja, ha donat les gràcies a “totes les persones que fan possible que este projecte continue; a les regidories d’Agricultura, Cultura i comerç; a les persones que visiten el mercat, a les persones que hi participen i als agricultors que, tot i que de vegades el clima no és el més adequat sempre fan les seues aportacions de productes demostrant que Altea té una gran capacitat agrícola”.

Tant des de l’Ajuntament d’Altea, com des de l’associació gestora del Mercat del Convent, Agrollotja, es convida la població d’Altea i municipis propers a gaudir el dissabte 25 de febrer de l’edició d’hivern d’esta atractiva fira de productes locals i de proximitat que combina les tendències actuals de venda amb la més tradicional forma de producció”.

 

Pin It on Pinterest