Select Page

Les obres de reforma i condicionament del camp de futbol de la Ciutat Esportiva d’Altea han finalitzat abans del termini estipulat i aquest cap de setmana podran disputar-se els primers partits per part de les escoles municipals. Segons ha comentat el responsable de l’àrea d’Esports, Pere Barber, “estem molt contents del desenvolupament de l’obra, perquè ha finalitzat abans d’hora i gràcies a que es va licitar per un pressupost menor que teníem previst hem pogut realitzar més millores”.

Aquesta actuació ha comptat amb una inversió de 157.295,45 euros i ha constat de la instal·lació de gespa artificial d’última generació de la marca Mondo, de la reubicació de les xarxes de protecció per a pilotes, fora del perímetre del camp i l’enllumenat, que també s’ha reubicat fora del camp per a millorar les seues condicions.

A més, s’ha renovat el sistema de reg, repintat el paviment, les porteries, xarxes i mobiliari. S’han netejat els embornals i s’han escomés labors de manteniment i neteja, generals en tot el complex del terreny de joc. “Gràcies al sobrant s’han pogut realitzar millores al projecte inicial com ha sigut la protecció del clos del camp, perquè en cas d’incident els jugadors tinguen protecció, i en aqueixa mateixa línia hem soterrat els sis aspersors de reg, per a millorar la seguretat, perquè el que hi havia abans eren elevats”, ha recalcat el regidor d’Esports. Pere Barber.

 

Proves qualitat gespa

Prèviament a la posada en marxa del camp de futbol, s’ha realitzat un control de qualitat de la nova gespa artificial amb resultat positiu. Els assajos realitzats per part de Manuel León, tècnic acreditat de IGOID-Sportec, de la Universidad de Castilla -La Mancha, estan recollits sota la normativa UNE-EN 15330 i aquest control s’aplica per a totes les superfícies esportives de gespa artificial.

Les proves tenen com a finalitat analitzar les propietats mecàniques de la superfície. Són un total de quatre proves i es poden classificar en dos grups, depenent de si es tracta de la interacció superfície-pilota o superfície-jugador.

En el primer grup, interacció superfície-pilota, s’han practicat les següents proves: rebot vertical, que consisteix a deixar caure la pilota de futbol des d’una altura fixa de 2 metres i a través del temps que passa entre el primer i el segon pot, des d’un programari es calcula l’altura d’aquest rebot i rodadura horitzontal, que consisteix a deixar rodar una pilota per la superfície deixant-lo caure des d’una rampa d’un metre d’altura.

En el segon grup, interacció superfície-jugador, s’han realitzat proves de resistència rotacional, que consisteix a deixar caure un pes sobre un eix en la base del qual es troben uns tacs, i a través d’una clau dinamomètrica es realitza un gir de 180° obtenint-se amb el dinamòmetre un valor que indica la resistència que ofereix la superfície al gir que els jugadors poden realitzar, per exemple, en fer un canvi de direcció; i la prova del doble atleta, que consisteix en dos sensors acoblats que es col·loquen en la superfície esportiva i mesuren tant la deformació vertical de la superfície en rebre una càrrega com la seua capacitat d’absorbir aquest impacte.

“L’haver passat aquest control de qualitat és una bona notícia per al desenvolupament de les obres, ja que indica que estan ben realitzades i la nova superfície del camp de futbol de gespa artificial compleix amb la normativa aplicable a les instal·lacions esportives d’aquest tipus”, ha declarat l’edil d’Esports, Pere Barber.

Pin It on Pinterest