Select Page

Recursos Humans ha iniciat el procés d’estabilització de les places docents

La Generalitat Valenciana ha formalitzat la integració del Conservatori Professional de Música d’Altea a la seua xarxa de centre docents públics amb la publicació en el seu diari oficial de l’acord del 2 de desembre mitjançant el qual el Consell integrava en la seua xarxa el conservatori d’Altea, al costat dels de Benicarló, Llíria, Meliana i Novelda.

“Tanquem així una etapa de treball que es va iniciar el 27 de juliol de 2016 quan acudim per primera vegada a la Conselleria d’Educació a sol·licitar que la titularitat del conservatori fora autonòmica, i poder així donar estabilitat i futur a l’educació musical d’Altea i de la comarca”, ha comentat Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

El 7 de març de 2019, el ple va aprovar la proposta d’integració del Conservatori Municipal a la Xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat, sent aquest, l’últim dels punts marcats per la Conselleria per a complir amb els requisits que marcava la petició d’integració.

“Altea compta amb unes condicions que difícilment es poden trobar en la resta de la Comunitat Valenciana, tant en infraestructures, com en tradició musical i cultural i amb una escola de músics que creix any rere any, i per això no hem deixat de treballar per a aconseguir l’objectiu”, ha comentat Llinares.

A partir d’ara la Conselleria d’Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat del centre, la qual cosa suposarà una inversió d’1.104.000 euros. El conveni que s’ha subscrit, tindrà una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més. Amb la signatura del conveni, se cedeix l’ús exclusiu de les instal·lacions del conservatori a la Conselleria, així com del material inventariat d’aquest.

El canvi de la titularitat suposa que l’alumnat, uns 250 estudiants, s’estalviarà el 90% de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ensenyament musical.

Aquest Conservatori presta serveis educatius des de l’any 1997 i amb el pas del temps s’han ampliat especialitats, professorat i realitzat millores estructurals i inversions des de la seua creació i aconseguint amb un gran esforç, per part de l’Ajuntament, ser referència a nivell comarcal.

“Gràcies al canvi de titularitat, a més de l’estalvi que suposa tant per a les famílies com per a les arques municipals, és important ressaltar que Altea continua estant en el focus cultural valencià, com un poble que aprecia i treballa la seua cultura i la seua tradició. Altea sent la música com un dels seus eixos i amb aquest important pas es garanteix el millor futur per al centre i es potencia la seua oferta educativa”, ha finalitzat el primer edil, Jaume Llinares.

Plantilla de professorat

L’assumpció del conservatori per part de la Conselleria suposa, d’una banda, l’ampliació de la plantilla del professorat del Conservatori, i d’altra banda, la consolidació dels 15 llocs de treball actuals. Des del departament de Recursos Humans de l’Ajuntament ja s’està realitzant el procés d’estabilització d’aquestes places.

Pin It on Pinterest