Select Page

El Conservatori Professional de Música d’Altea ja forma part, al costat del Conservatori de Llíria, de la xarxa de conservatoris professionals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat. La Conselleria d’Educació assumeix les despeses de funcionament i del professorat del centre amb una inversió d’1.104.000 euros.

En el matí d’ahir es feia efectiva la signatura per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, del conveni per a la integració del Conservatori en la xarxa de conservatoris professionals de la Generalitat. D’aquesta manera, el conservatori passa de tindre titularitat municipal a ser gestionat per la Conselleria.

El passat 14 d’octubre s’anunciava en el ple del Consell la seua inclusió, i ahir es formalitzava finalment la signatura. Aquest ha sigut l’últim pas d’un procés que ha durat anys, i durant els quals l’Ajuntament ha mantingut constants reunions amb la Generalitat, al mateix temps que ha efectuat les millores pertinents en les instal·lacions per a poder complir amb les condicions interposades.

El conveni ha entrat en vigor, i s’activarà ja per a aquest curs 2022-2023. Tindrà una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més. Amb la signatura del conveni, se cedeix l’ús exclusiu de les instal·lacions del conservatori a la Conselleria, així com del material inventariat d’aquest. La Conselleria d’Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat, la qual cosa suposarà una inversió d’1.104.000 euros.

L’alcalde Jaume Llinares ha destacat que el centre “podrà continuar desenvolupant la seua excel·lència formativa sota l’empar de la Generalitat, amb tots els avantatges que això comporta tant per als 250 alumnes i les seues famílies, com per al propi Ajuntament que tindrà un important estalvi per a les arques municipals. Es compleix així una reivindicació històrica, en la qual porte treballant des que vaig començar el meu mandat com a alcalde”.

Per part seua, la regidora de cultura i conservatori, Aurora Serrat, ha volgut assenyalar que el traspàs “continuarà posant a Altea en el focus cultural valencià, com un poble que estima i treballa per la seua cultura i tradició, sent la música un dels els nostres eixos, a més de garantir el millor futur per al centre i potenciar la seua oferta educativa. En dependre de la xarxa autonòmica, l’alumnat s’estalviarà el 90% de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ensenyament musical”, ha destacat.

Igualment, el regidor de Recursos Humans, Rafa Ramón ha comentat que “l’assumpció del conservatori per part de la Conselleria suposa d’una banda l’ampliació de la plantilla del professorat del conservatori, i d’altra banda, la consolidació dels quinze llocs de treball actuals, ja que des del departament de Recursos humans estem treballant en el procés d’estabilització d’aquestes places”.

Pin It on Pinterest