Select Page

Els estudiants han pogut experimentar les sensacions d’un accident i comprovar l’efectivitat dels cinturons de seguretat

El pati de l’IES Bellaguarda va ser escenari d’un espectacular simulacre de la bolcada d’un cotxe dins de la campanya d’educació viària que està duent a terme per la Policia Local d’Altea i professionals de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a l’Ensenyament i Promoció de la Seguretat Viària (Funcovial). L’edil de Seguretat Ciutadana i Educació, Miguel de la Hoz va ser present i va experimentar l’experiència. En el dia d’ahir els estudiants de l’IES Altaia van assistir també al taller teòric pràctic de seguretat viària.

L’alumnat de batxiller i cicle formatiu dels IES van tindre l’oportunitat de viure les sensacions que s’experimenten en un accident i comprovar l’efectivitat dels cinturons de seguretat a més d’acudir a les classes teòriques i pràctiques impartides pels agents.

“Els participants en aquest taller també han aprés sobre els principals elements per a reduir les conseqüències després d’un accident de trànsit com són l’ús del cinturó de seguretat i el casc. Li hem demostrat l’enorme importància de fer un ús correcte del cinturó de seguretat”, han declarat els agents municipals.

Per la seua part Miguel de la Hoz ha explicat: “els estudiants van anar passant per l’interior del cotxe, que accionat de manera mecànica feia un volt de 180 graus i transmetia les sensacions, encara que a càmera lenta, d’un accident”.

El simulacre tenia com a objectiu mostrar l’efectivitat dels cinturons de seguretat en aquesta mena de bolcades. “Si algun dels ocupants no ho porta lloc, pot ocasionar múltiples lesions a la resta per l’efecte centrifugadora”, han declarat els responsables de la campanya d’educació viària, Funcovial.

Pin It on Pinterest