Select Page

El curs passat va permetre que més de 1200 estudiants visitaren el centre de Casa Gadea per conèixer la vida i obra de l’escriptora alteana

S’ha presentat, en roda de premsa a la Casa Gadea, el nou curs 2022-2023 de l’Aula didàctica del Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas. A la cita han assistit Reis Gallego, directora general d’Innovació Educativa i Ordenació; Jaume Llinares, alcalde d’Altea; Aurora Serrat, regidora de Cultura; i les professores responsables de la programació i activitats de l’Aula, Reme Gadea i Paqui Cano

L’edil de Cultura, Aurora Serrat, agraïa a la família de Carmelina Sánchez-Cutillas la seua inestimable col·laboració: “volia agrair als fills de l’escriptora, Luis del Romero Sánchez-Cutillas i Marisa del Romero Sánchez-Cutillas la seua ajuda, ells han cedit el mobiliari i material de sa mare perquè la Casa Gadea poguera tindre peces claus per a les visites educatives, perquè sense ells no haguera sigut possible crear l’espai museístic d’aquesta casa”.

L’Aula Diàctica es va posar en marxa durant el curs 2021-2022 i té com a objectiu principal fomentar el coneixement de la figura i obra de Carmelina Sánchez-Cutillas entre l’alumnat dels centres educatius no universitaris mitjançant la difusió i la dinamització de l’obra de l’autora, tal com persegueix el programa d’innovació educativa de la Conselleria.

Reme Gadea, professora d’Infantil i Primària de l’Aula Carmelina, assenyalava: “el curs passat van treballar per posar en funcionament l’Aula i vam rebre la visita de més de 1200 alumnes de les nostres escoles i instituts, a més de visitants curiosos. També ha sigut la seu de presentacions de llibres, cursos del CEFIRE i altres activitats lúdiques culturals”. Per part seua, la professora de Secundària, Paqui Cano apuntava: “els nostres tallers estan enfocats des de diferents vessants, però tots tenen la mateixa finalitat, que el nostre alumnat se’n vaja amb una idea, més general o concreta, de la importància de la figura femenina de les lletres valencianes del segle XX”.

L’òrgan impulsor del projecte és la Direcció General d’Innovació Educativa representada per la seua directora, Reis Gallego: “pensem que és essencial difondre la nostra cultura, traslladar l’activitat dels docents a aules didàctiques i visibilitzar a les escriptores que han sigut silenciades al llarg de la història”- destacava Gallego.

Per part seua, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, es mostrava satisfet pel curs i finalitzava: “m’ompli d’admiració que aquest centre d’interpretació estiga ubicat en aquest entorn privilegiat del nostre poble, és un reconeixement que mereixia l’autora per la seua aportació a les lletres valencianes. A més, que els tallers estiguen impartits per persones amb tanta vocació és un plaer”.

Amb l’Aula Didàctica del Centre d’Interpretació i Cultura Contemporània Carmelina Sánchez-Cutillas a Altea, l’escriptora valenciana es converteix en la primera dona que té un centre d’aquestes característiques, l’objecte del qual és la divulgació de la seua obra i la difusió de materials pedagògics al voltant d’una dona rebel que va trencar motles i a la qual hui es reivindica. Aquesta iniciativa servirà per a donar a conéixer al públic en general i a l’alumnat en particular la figura destacada de l’autora alteana, fet que no haguera sigut possible sense la col·laboració d’institucions com la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament d’Altea, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Pin It on Pinterest