Select Page

Contacontes, berenar, visita guiada i una nit a la biblioteca commemoraran aquesta festa

L’Ajuntament d’Altea celebrarà la festivitat de Tots Sants amb diferents activitats destinades per a tota la família, organitzades per les Regidories d’Educació, Normalització Lingüística i Cultura. Des del Consistori es busca conservar tradicions valencianes com aquesta. La celebració tindrà lloc la vespra de la festa, la vesprada i la nit del 31 d’octubre.

Des d’Educació i Normalització Lingüística han programat una vesprada de contacontes, amb Blai Senabre, i xocolatada per als xiquets i xiquetes. El berenar tindrà també els tradicionals bunyols que es cuinen en totes les cases en aquestes dates. Serà a les 18.00 hores a la plaça de l’Ajuntament i és una activitat gratuïta.

Després, a les 20.00 hores es farà una ruta guiada ‘Toca ferro’, en la qual gaudir de la història d’Altea, llegendes i supersticions de la mà de Juan V. Martín. El punt d’inici serà la plaça del Convent i finalitzarà, cap a les 21.30 hores, a la plaça de l’Església.

“S’han de continuar fomentant les festes tradicionals dels nostres pobles com és Tots Sants. Podem, sempre, acollir noves celebracions en el nostre calendari sense oblidar les que ens fan ser com som, viure en el context social que vivim i desenvolupar-nos al llarg dels anys tal com ho hem fet. Enguany hem preparat aquestes activitats pensant que no poden faltar els contes, un berenar que ens encanta i un final de llegendes i supersticions per al dia més tenebrós de l’any”, ha comentat Marta Lloret, regidora de Normalització Lingüística.

Des de Cultura, per a xiquets i xiquetes de primer i segon de primària, s’ha preparat una nit molt especial, la ‘Nit a la Biblioteca. Espanta la por’. Serà també el 31 d’octubre, començarà a les 20.00 hores i finalitzarà l’1 de novembre a les 9.00 hores. La inscripció tindrà un cost de 3 euros i es limitarà a 60 places.

Els xiquets i xiquetes passaran una nit junts dormint a la biblioteca, amb contacontes i altres activitats, amb la temàtica de Tots Sants. Soparan i desdejunaran junts, gaudint una nit única de convivència.

“En aquesta ocasió la biblioteca servirà perquè els xiquets i xiquetes passen una nit misteriosa alhora que divertida. Una nova experiència que servirà per, a més de compartir, conéixer les nostres tradicions en un entorn tan important com és la biblioteca”, ha finalitzat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

 

Pin It on Pinterest