Select Page

L’edil de Turisme, Xelo González, participa en esta jornada sobre reptes i solucions al voltant de l’Emergència Climàtica: noves oportunitats per transformar ciutats

L’edil de Turisme, Xelo González, ha participat hui al matí a la Demo Day, “Think Tank Smart Cities”, organitzada per AVAESEN -Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia-. Una jornada sobre Emergència Climàtica i noves oportunitats per transformar les ciutats, en què l’edil alteana ha presentat una acció a la taula rodona “Marketplace de reptes i solucions per a la transformació urbana” mostrant els detalls del projecte de mobilitat que el consistori alteà ha posat en marxa.

Xelo González ha exposat la realitat alteana partint de la base “necessitem una gestió eficient de la destinació, tant en mobilitat de vehicles com en mobilitat de vianants, sobretot de visitants. Es cerca sostenibilitat, en tots els sentits: medi ambiental, social i econòmica”.

De l’anàlisi a l’actualitat turística alteana, l’edil ha destacat que “les visites se centralitzen principalment a la zona del nucli antic, per la qual cosa s’origina una sobre càrrega tant de vehicles com de visitants, les conseqüències dels quals passen per vehicles buscant pàrquing en una zona en concret; l’augment de la contaminació a la zona; poca mobilitat de visitants a la resta de la destinació; alta concentració de visitants a esta zona, que porta a un impacte negatiu a nivell social per la sensació d’aglomeració i les molèsties als veïns; i finalment la no diversificació de l’afluència de visitants fa que no es generi riquesa fora d’esta àrea d’impacte”.

Com a solució a estos impactes mediambientals, socials i econòmics, la proposta recull la necessitat d’aconseguir una millor experiència per als veïns, entenent com a veí, tant qui viu tot l’any, com el que només ve a treballar; el que passa una setmana amb nosaltres o el que passa el dia. Ha comentat la responsable municipal de turisme.

“Davant estos impactes, el repte és ser capaços de, amb la informació que se n’obtinga, fer una gestió eficient de la mobilitat”; ha declarat Xelo González, que ha explicat que per obtenir informació es monitoritzen la mobilitat de vehicles mitjançant càmeres de vigilància de trànsit, i sensors mediambientals i la mobilitat de vianants, mitjançant l’ús de l’app turística i sistemes de IoT, per saber el comportament de vianants ”.

“Per evitar cotxes buscant pàrquing, senyalitzarem les bosses de pàrquing, mitjançant app i senyalització activa que informaran en temps real de quina és la millor bossa per estacionar i mitjançant l’app de la destinació, recomanarem les rutes turístiques més convenients des del pàrquing cap al poble antic. Una recomanació que tindrà en compte l’aforament de les zones per dirigir els vianants per les zones menys congestionades o cercant trajectes amb durades que permeten gestionar el volum final estimat a la zona de destinació”. Ha matisat Xelo González, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, que ha conclòs ressaltant la importància de conèixer les eines, els sistemes d’anàlisi o els dissenys de gestió de fluxos aplicats a la idiosincràsia del municipi.

Pin It on Pinterest