Select Page

Altea celebra el 8M amb diferents accions.

Hui al matí, la Plaça de l’Ajuntament d’Altea, s’ha convertit en el punt de trobada de la celebració del Dia Internacional de la Dona, 8M, en què es reivindica la igualtat de drets entre homes i dones. Una celebració promoguda per la regidoria d’Igualtat, dirigida per l’edil José Luis León Gascón, que ha encapçalat la lectura del manifest institucional a favor dels drets de les dones.

León Gascón, ha començat dient que “són molts els avenços aconseguits, però persisteixen les desigualtats, la discriminació i la violència a les dones pel fet de ser-ho. Davant d’este fet no hi caben tebies i no és comprensible ser neutrals”.

Tot seguit, l’edil ha recordat que el 8 de Març va ser proclamat el Dia Internacional pels Drets de la Dona per l’Organització de les Nacions Unides el 1975. Des d’aleshores és un dia de celebració pels avenços que hem aconseguit al llarg de la història i de reivindicació pel que ens queda per assolir en matèria d’igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la vida.

A la lectura del manifest hi han participat un representant de cada grup municipal i a l’acte han assistit desenes de dones que no han volgut perdre’s l’oportunitat de celebrar el dia i reclamar igualtat de drets entre gèneres.

A més de la lectura del manifest, a la mateixa plaça s’ha instal·lat un Punt Violeta; s’ha emès en directe un programa especial Dia de la Dona a Ràdio Altea; més de 400 xiquets i xiquetes procedents del CEIP Garganes han llegit el seu propi manifest; i els guanyadors del Concurs d’Escriptura “Trencant Estereotips” han recollit el seu premi; alhora que han llegit les seues històries.

Els guanyadors del concurs han resultat ser en categoria A, 1r i 2n d’ESO, Maria Borja Cortés, Lucía Peiró Seguí i Julia Gómez Villena. En categoria B, 3r i 4t d’ESO, els guardonats són Maria Tormo Morales, Malena Alvado Ibi i Ethan Borja Hewitt. I en categoria C, Batxillerat, les distincions han estat per als relats de Christian Martínez, Maria Santacreu i Pablo Sanchís.

La jornada continuarà amb la participació, aquesta vesprada a la manifestació que es realitza a Alacant pels drets de les dones, amb eixida d’un autobús des d’Altea.

Pin It on Pinterest