Select Page

El regidor de Benestar Social, Sanitat i Majors, José Luis León Gascón ha anunciat que la Diputació d’Alacant ha concedit una subvenció de 124.448 euros al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Altea, destinada a sufragar despeses relatives a prestacions socials per a pal·liar els efectes provocats per la pandemia de la COVID-19.

Segons les dades ofertes pel responsable municipal, entre les prestacions socials subvencionades es troba el servei d’ajuda a domicili, per garantir les cures, el suport, la vinculació a l’entorn, la seguretat i l’alimentació, especialment els dirigits a persones grans, amb discapacitat o en situació de dependència, considerant el major risc que assumeixen estes persones en cas de contagi; reforçar els dispositius d’atenció a persones sense llar; adquisició de mitjans de prevenció i d’altres materials, com màscares, bussos, dispensadors, gel hidroalcohòlic, desinfectants, entre d’altres, per a activitats i programes de serveis socials; ajudes a famílies, per a garantir-los els ingressos suficients, que permeten assegurar la cobertura de les seues necessitats bàsiques. Reforçar els serveis de respir a persones cuidadores i les mesures de conciliació per a aquelles famílies -especialment monomarentals i monoparentals- que compten amb baixos ingressos i necessiten acudir al seu centre de treball o eixir del seu domicili per raons justificades o urgents.

En paraules de l’edil, “ha estat tot un seguit de prestacions socials dirigides especialment a la població més vulnerable i que conseqüentment també, en moltes ocasions, han patit de forma més acusada les conseqüències socioeconòmiques d’esta crisi sanitària provocada per la COVID- 19”.

León Gascón ha fet esment a l’equip de Serveis Socials de la localitat que, com ha reiterat en nombroses ocasions, “van ser una peça clau a l’inici de la pandèmia prenent decisions molt encertades que van beneficiar i ho segueixen fent, a moltes de les famílies de la localitat”. Al que ha afegit, “estes subvencions que la Diputació d’Alacant ens concedeix són fruit de la feina de tots i cada un l’equip dels Serveis Socials i Sanitat d’Altea, un equip compromès amb la localitat i molt atents al que passa des del passat març de l’any 2020”.

“La subvenció ha sigut una gran aportació al que el mateix ajuntament destina del pressupost municipal anual i que va dirigit a cobrir les diferents necessitats socials detectades i ateses des dels serveis socials municipals”; ha conclòs José Luis León Gascón.

 

Pin It on Pinterest