Select Page

Una delegació de 29 músics joves d’Altea ha participat en la primera fase del programa d’intercanvi amb els seus homòlegs de l’Orquestra Zana Batuta de la localitat portuguesa de Sesimbra (Portugal), que va tindre lloc durant el passat cap de setmana. La delegació de la Societat Filharmònica Alteanense (SFA) va estar composta per 29 joves músics, i acompanyats pel director, Guillén Ronda, el president de la SFA, Juan Carlos Guillem, i el seu vicepresident, Francis *Alvado. També van participar els edils Miguel de la Hoz, com a responsable del programa d’agermanament Douzelage, José Luis León Gascón, de Serveis Socials.

En els pròxims dies, Altea acollirà la visita de 33 músics portuguesos de l’Orquestra Zana Batuta, que vindran acompanyats d’una delegació oficial de l’Ajuntament de Sesimbra, i que estaran en la localitat entre el 27 i el 31 de juliol, segons ha comentat hui l’edil responsable d’Educació i Douzelage, el programa d’agermanament entre ciutats europees.

Per a de la Hoz, “amb aquest intercanvi s’incrementaran les bones relacions culturals entre tots dos municipis, que permet a tots els músics de totes dues localitats gaudir d’una enriquidora experiència en el personal i en el musical”. El regidor va agrair a l’Ajuntament de Sesimbra tota la labor realitzada durant la primera fase de l’intercanvi i a la SFA per la seua col·laboració.

Al llarg d’aquests dies, es té previst una sèrie d’activitats que permeta intercanviar experiències i coneixements entre els músics alteans i els seus companys portuguesos, que tindrà com a colofó un concert conjunt previst el pròxim 30 de juliol en la Pla d’Europa.

Aquesta iniciativa part de l’última Trobada General del Douzelage celebrat en 2021 en Agros (Xipre) amb la participació de diferents representants dels municipis europeus que integren aquest agermanament, des de la Regidoria d’Agermanaments de l’Ajuntament d’Altea es va acordar l’organització d’un intercanvi musical amb Sesimbra (Portugal).

Pin It on Pinterest