Select Page

Isabel Muñoz del taller Las Galliciolas va ser la guanyadora del primer premi valorat en 1000 euros

El jurat de la 39 edició de la Mostra d’Artesania ha fet lliurament dels seus premis. En aquest cas la guanyadora de la millor peça ha sigut per a Isabel Muñoz, amb la seua bossa “Mar infinito”. En segon lloc ha sigut Felipe Marcos amb els seus llums artesanals de ceràmica en formes de l’Església de La nostra Senyora del Consol d’Altea. I el tercer premi, que atorguen els artesans per a l’accés directe a la pròxima edició de la Mostra 2023 ha sigut per a la fàbrica de Sevilla de tèxtil Galan Caro, que participava per primera vegada en la Mostra.

Isabel Muñoz, guanyadora de la 39 edició de la Mostra d’Artesania, va declarar: “No tinc paraules per a l’emoció que he sentit amb aquest premi i agraïsc aquest reconeixement pel treball i per les hores de dedicació de qualsevol peça artesana. Crec que qualsevol company artesà podria ser guanyador perquè tots i totes tenim vertaderes obres d’arts en la Plaça de l’Església”.

El jurat va estar compost per la regidora de Cultura, Aurora Serrat, que ho va presidir, i van actuar com a vocals l’edil de Comerç Miguel de la Hoz; les portaveus d’Altea amb Trellat i el Partit popular, Anna Alvado i Rocío Gómez, el tècnic de Cultura, Ignacio Beltrán i Pepi Dura, tècnica de Comerç, i Fernando de Trazegnies va ser el secretari.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha detallat: “com és habitual en totes les edicions el nivell de les propostes són d’una gran qualitat i la selecció ha sigut difícil” i, va afegir: “els materials de les peces seleccionades eren de cuir, tèxtil, bijuteria, joieria, fusta i paper”. L’elecció dels guanyadors ha seguit els criteris bàsics de qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal.

La Mostra es va inaugurar el passat 25 de juny i romandrà en la plaça de l’Església fins a l’11 de setembre en horari de 19.30 a 00.30 hores. Està formada per 18 llocs amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com a metalls preciosos, metalls, vidre, fusta, paper, ceràmica, seda, etc. Així ho ha destacat l’edil de l’àrea, Aurora Serrat, qui també ha recordat que “enguany s’han seguit les mateixes premisses; un primer i segon premi a la millor peça amb una dotació de 1.000 € i 500 € bruts, respectivament, i un tercer premi que dona l’accés directe a la Mostra 2023”.

La Mostra d’Artesania d’Altea és una referència en l’àmbit de l’artesania nacional, per la qualitat i l’alt nivell de tots els participants, seleccionats per un jurat especialitzat. La majoria dels articles de la Mostra són elaborats a nivell local, són peces creades, dissenyades i elaborades en el taller de cada artesà. A més, cal destacar el valor afegit que suposa el que propi artesà siga present en el seu estand per a explicar el procés de creació de la peça.

Pin It on Pinterest