Select Page

Taller de joieria Mataix & Moñivar, ceràmica d’autor Felipe Marcos i Luzia llums creatives aconsegueixen el primer, segon i tercer premi, respectivament.

Ahir a la vesprada-nit tenia lloc l’habitual recorregut del Jurat que atorga els “Premis de la Mostra d’Artesania”. En esta 40a edició els guardonats han sigut Carla Mataix del taller de joieria Mataix & Moñivar, amb l’obra “L’Estela del Coneixement”; el segon premi requeia a l’obra del ceramista Felipe Marcos amb “La Vulva de Venus” i el tercer lloc ho aconseguia Luzia Lorente amb el llum “Connexió València-Orient, Ruta de la Seda”. Uns premis difícils d’atorgar, ja que totes les obres presentades a concurs eren de gran qualitat artística i molta feina, cosa que va fer que fos molt alta la puntuació assignada a cadascuna.

El jurat, compost pels tècnics municipals de Cultura i Comerç i un edil per cada grup municipal, estava presidit per l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez, que admetia la dificultat que tenien a l’hora de decidir els guanyadors perquè “són totes obres esplèndides i es caracteritzen per estar molt treballades, ser originals i innovadores”. “A més és de ressaltar la il·lusió amb què cada artesà elabora la seua peça a concurs i com ho explica al jurat durant el recorregut que fem”, ha afegit l’edil.

El primer premi de la Mostra està dotat amb 1.000 €; el segon amb 500€ i el tercer no té dotació econòmica però també és molt important perquè dóna dret a l’artesà a accedir a la Mostra d’Artesania de forma directa el proper any, sense haver de presentar-se a la selecció. Una selecció que de vegades resulta molt complicada pel gran nombre de tallers que es presenten i sobretot per la qualitat dels mateixos, perquè és exigència que el producte haja estat manufacturat de forma artesanal en almenys el 80%. El que converteix la Mostra d’Artesania en una de les més destacades del panorama nacional.

Divuit són els tallers que participen en esta edició de la Mostra d’Artesania d’Altea, que seguirà present a la Plaça de l’Església, al centre del Nucli Antic, fins al 10 de setembre en horari de 19:00 a 00: 30h.

En nom de l’Ajuntament, l’edil de Cultura felicitava els premiats i animava la resta d’artesans a continuar treballant amb el mateix ímpetu amb què ho estan fent fins ara. “Tenim una Mostra d’Artesania que destaca sobre la resta i hem de seguir cuidant les característiques que la diferencien perquè és part de la marca de qualitat que potenciem a Altea”, concloïa Pepa Victoria Pérez.

Pin It on Pinterest