Select Page

Ahir es va inaugurar la mostra al carrer Sant Miquel

Des d’ahir dilluns 18 de juliol i fins al 28 d’agost, es podrà gaudir de Balconades d’Altea, la galeria a l’aire lliure de llenços penjats dels balcons de nucli antic d’Altea, creats per artistes consolidats i amateurs.

“Els Balconades d’Altea és un projecte consolidat amb més de 20 edicions a la seua esquena, les obres són d’un gran nivell, amb diferents temàtiques artístiques i molts missatges reivindicatius. Et pots trobar teles de diferents tècniques artístiques com a pintures o fotografies que forment un espai màgic i fan que els nostres carrers del barri antic siguen més bonics” va explicar l’edil d’àrea, Aurora Serrat, en la inauguració de la mostra.

En aquesta edició han participat 64 artistes amb tècniques variades, ja que les condicions de Balconades estableixen que la tècnica i el tema són lliures, només condicionades al fet que l’exposició és exterior. La mostra de llenços pot gaudir-se als carrers més cèntrics del nucli històric d’Altea: Plaza de l’Església, carrers Sant Miquel, Major, Salamanca, Portal Vell i Concepción. La regidoria de Cultura ha editat un pla amb tota la informació sobre la mostra i un mapa per a localitzar la ubicació de cada llenç.

Alguns artistes van explicar els seus llenços en la inauguració de la mostra, com l’autora de tela numero 43, Sibylle Schorlemmer Schlotter, reivindica amb la seua obra “Por la paz” els morts del tothom i la necessitat de treballar per la pau perquè vivim en la guerra. En canvi l’autora del numero 23, Cordula Rabe, amb la seua tela “Por fin vacaciones” busca un toc humorístic pintant un ninot de neu gaudint de les seues vacances de la platja. Per part de l’artista, Mar Ruíz, amb la seua tela número 2 “#Visca la Pep?” parla del món polític amb símbols nacionals per a qüestionar la identitat.

A causa de l’èxit, l’exposició es ve traslladant a altres tres municipis: Des de 2009 a L’Alfàs de Pi que enguany agafarà aquesta mostra del 2 de setembre al 2 d’octubre 2022; des de 2011 es fa a Agost i enguany es realitzarà del 6 al 17 d’octubre de 2022 i també a Benimantell, que participa des de fa 10 anys, i es podrà gaudir d’aquesta exposició a l’aire lliure del 4 al 30 de novembre de 2022.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benimantell, Carmen Solbes, també ha participat en l’exposició amb la seua obra “Benimantell ací 50 anys” (numere 59) que reivindica la despoblació dels pobles rurals i sobretot la de Benimantell. Per part seua, la tinenta Alcalde de L’Alfàs del Pi, Maite García: “estem molt contents de participar una edició més i que els nostres municipis col·laboren en aquesta incitativa tan bonica, traure l’art al carrer és una meravella i que no siga flor d’un dia i participen en més pobles és un plaer”.

Aurora Serrat ha convidat a alteans i visitants a gaudir d’aquesta “galeria d’art a l’aire lliure que aporta vistositat i elegància als balcons del centre històric”. I felicita els artistes i agraeix als veïns per cedir els seus balcons per a col·laborar amb “Els Balconades d’Altea”.

 

Pin It on Pinterest