Select Page

El festival artístic tindrà lloc aquest cap de setmana als carrers de la localitat de la vila blanca

Altea va donar anit el tret d’eixida a una nova edició de la Nit de l’Art. Ho va fer amb el Cabaret Histèric, conformat per Ana Elena Pena i Gilbertástico, va presentar Història d’Espanya a l’Àgora del Campus de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández. El tàndem va relatar històries quotidianes i esperpèntiques a través de cançons poc conegudes i clàssics de dives espanyoles. El cabaret estava organitzat per la càtedra Annetta Nicoli de la UMH.

A finalitzar la performance, es va realitzar una visita guiada a la casa-taller La Nebulosa de l’artista Emilie Ramon, el carrer Sant Josep (en el poble antic del municipi). L’acte va continuar amb la inauguració amb l’exposició de Lina Azzam titulada “L’ordinari a través del prisma de l’inconscient” en el Gran Hotel La Marina (situat al Carrer La Mar).

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Aurora Serrat: “la Nit de l’Art és un dels projectes més consolidats de l’estiu alteà”. I en aquesta present edició, va destacar: “per fi arranquem aquest festival artístic sense cap mena de restricció. També volia agrair a la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Annetta Nicoli de la UMH per inaugurar el festival, com ja és tradició”

Per part seua, la presidenta a la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Annetta Nicoli de la UMH, Carmen García Muriana, va presentar als artistes i assenyar: “aquesta activitat és fruit de la col·laboració de la universitat amb l’Ajuntament i amb el suport Vicerectorat de Cultura; el Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la UMH; de la Facultat de Belles arts de la UMH; del Departament d’Art de la Universitat; del Centre d’Investigació en Art de la UMH; i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa”.

Aquest cap de setmana Altea comptarà amb performances, instal·lacions artístiques, vídeo creacions, conferències i rutes guiades pels seus carrers. Així, des d’aquest divendres al dissabte tindrà lloc la Nit de l’Art que arriba a la seua cinquena edició, i el diumenge actuarà en el Palau Altea l’Orquestra Adda Simfònica dirigida per Josep Vicent.

La comissària de la mostra, Isabel Martínez ha destacat: “estem molt contents amb el fantàstic acolliment que ha mostrat el públic d’Altea i voltants que han vingut a gaudir del primer dia de la Nit de l’Art”. Tant la comissària de la iniciativa, com l’edil de Cultura, han agraït a tots els tallers d’artistes que s’han sumat enguany a les rutes guiades i que amb el seu treball fan cada vegada més atractiu el festival.

Aurora Serrat ha finalitzat que com a novetat en aquesta cinquena edició “comptem amb col·laboració del festival Nit de l’Art de Castelló. Gràcies a l’esforç de les Regidories de Cultura de tots dos ajuntaments i al treball de les directores dels dos certàmens, Yvonne Baques a Castelló i Isabel Martínez a Altea, s’ha aconseguit realitzar dos intercanvis artístics de gran qualitat”.

Pin It on Pinterest