Select Page

Dijous passat 12 de maig arrencava el Campionat d’Espanya Universitari de Vela 2022 amb l’arribada i el preescalfament dels diferents regatistes de diferents universitats espanyoles.

Organitzat per la Universitat Miguel Hernández, la Facultat de Belles Arts d’Altea i el Club Nàutic d’Altea, en col·laboració amb el Consell Superior d’Esports i el Comitè Espanyol d’Esport Universitari, esta regata acollia estudiants de 12 universitats de tot el territori nacional.

La flota Sailing Point del CN ​​Altea, formada per 6 creuers monotips model Platu 25, va ser l’encarregada d’embarcar els més de 60 regatistes estudiants.

Passades les 11 hores del divendres 13 de maig tenia lloc la reunió de patrons, on es va dur a terme el sorteig de banderes per equips, es va explicar el reglament de la regata i altres aspectes tècnics sobre ús de les embarcacions i les espelmes.

Amb els vaixells ja a l’aigua i 6 nusos de mitja, començaven les proves de la primera jornada, completant així un total de 8 mànegues en què l’equip de la Universitat Politècnica de València es feia amb la primera posició en tres ocasions, acabant així primer a la classificació provisional.

La Universitat de Vigo i la Pompeu Fabra de Barcelona lluitaven pel segon lloc el primer dia de regata, però, després de dos primers llocs, un segon i un tercer, l’equip gallec se situava en segona posició.

El dissabte dia 14 de maig clarejava amb el cel clar i una previsió de vent menys favorable, obligant els tripulants a esperar a terra fins passades les 12.30 hores. Esta segona jornada acabava amb 8 mànegues realitzades i amb la Universitat Politècnica de València mantenint-se com a líder provisional.

Tot i l’escassetat de vent a la regata de diumenge, la flota va completar 5 mànigues, tancant així el CEU 2022 amb un total de 22 mànigues.

La Universitat Pompeu Fabra es classificava en segona posició, seguida de la Universitat de Múrcia en tercer lloc.

El títol nacional universitari finalment era per a la Universitat Politècnica de València, amb una bona actuació que els va portar a obtenir sis primers llocs i dos segons.

El lliurament de trofeus tenia lloc el diumenge 15 a les 15:30 hores davant de l’escola de vela del CN ​​Altea. L’acte de lliurament va ser dut a terme pel vicepresident primer i Vocal de Vela del CN ​​Altea, José Rius Payá, Raul Reina, vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la UMH, David Vila, vicedegà de Projecció de la Facultat de Belles Arts d’Altea, i Pere Barber, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest