Select Page

Els 103 municipis que conformen aquesta xarxa es van reunir a la ciutat de València

El passat 16 maig va tindre lloc l’Assemblea General de la Xarxa DTI (Destinacions Turístiques Intel·ligents) de la Comunitat Valenciana a la ciutat de València (única en una comunitat autònoma espanyola). Els tècnics municipals de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea van ser presents en l’assemblea.

L’assemblea va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui va posar com a exemple a Benidorm i Altea, com a destinacions turístiques certificades, i com a models a seguir per la resta de destins.

Altea es troba dins de la Xarxa de Destinació Turística Intel·ligent, en paraules de l’edil de Turisme, Xelo González, “ser DTI és un dels passos més importants que hem aconseguit, si abans del COVID-19 ja era important per a nosaltres, ara amb aquesta nova situació es fa indispensable per a millorar la qualitat turística d’Altea. El turisme és un dels nostres principals motors i el que ens atorga el DTI és la governança en funció de l’obtenció de dades fefaents. Això ens permetrà donar una millor qualitat tant al turista com als nostres comerciants i ciutadans”.

L’assemblea va ser convocada per Herick Campos, director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, i va servir per a repassar dades de l’evolució de la Xarxa de Distintius Intel·ligents Turístics; es van donar a conéixer els resultats dels projectes pilots de les noves empreses adherides i van atendre les intervencions de Visit València – Espanya. Sobre la seua Capitalitat Europea com a destí intel·ligent per a enguany. A més, els municipis de la xarxa van repassar i van revisar les seues metodologies per a millorar la qualitat de les destinacions turístiques.

“Junts i juntes creixem amb nous projectes, que tenen com a finalitat aconseguir destins més sostenibles, inclusius, innovadors. Gràcies a la posada en marxa de planificacions estratègiques intel·ligents que possibiliten preses de decisions des del coneixement i gestió de les dades i, aconseguir així, el seu òptim desenvolupament”, va manifestar el director general de Turisme de la CV i de la Gva, Herick Campos.

En l’actualitat, Altea és el primer municipi amb menys de 50.000 habitants a aconseguir el distintiu de DTI i la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana és l’única Xarxa amb aquestes característiques en l’Estat Espanyol.

Pin It on Pinterest