Select Page

José Luis León Gascón agraeix la tasca encomiable prestada per este sector de la sanitat durant la Pandèmia

Hui al matí, la sanitat alteana ha celebrat el Dia Internacional de la Infermeria, 12 de maig, traient al carrer una mostra dels serveis que presta este sector de la sanitat, amb l’objectiu de rendir homenatge a tots els infermers i infermeres pel seu compromís professional i humà que mostren diàriament durant les jornades laborals.

A la Plaça de l’Ajuntament, alguns dels professionals que presten servei al municipi, coordinats per Teresa Hernández, han articulat una xicoteta carpa on s’han realitzat controls rutinaris a la població i s’han practicat demostracions de primers auxilis com pot ser una RCP –Reanimació Cardiopulmonar-.

Com a responsable municipal de l’àrea de Sanitat, José Luis León Gascón ha aprofitat este dia Internacional de la Infermeria per agrair al sector el treball que diàriament realitza i en especial durant els dos darrers anys en què la pandèmia del COVID-19 ha complicat la situació sanitària en general i el desenvolupament de la seua professió en particular.

León Gascón ha explicat la intenció de l’administració i el sector de la infermeria a Altea d’aprofitar l’efemèride per visibilitzar la seua tasca, per a la qual cosa s’ha decidit fer al mateix carrer proves senzilles a què se sotmet la població als ambulatoris i centres mèdics; com ara presa de tensió, anàlisi de glucosa, pes i mesurament, entre d’altres.

Per la seua banda, Teresa Hernández ha detallat les accions que s’han dut a terme com a “una captació per al risc cardiovascular en què es pren la tensió, la glucèmia, es mesura el perímetre abdominal, la saturació i el pes. Estem registrant les dades i captant els possibles pacients donant-los ací mateix la cita perquè vagen al Centre de Salut si ho necessiten. També mirarem les orelles i la gent que tinga taps els derivarem al metge perquè se li faça a l’ambulatori l’extracció. S’ha fet l’exploració del peu diabètic i també donem informació sobre dietes i exercicis saludables”.

Teresa Hernández, coordinadora del personal d’infermeria a Altea, ha comentat que “el que hui mostrem a la gent és part de la nostra feina i en anys successius anirem mostrant el que dia a dia fem els infermers i infermeres al nostre lloc de treball”.

En total, al municipi d’Altea exerceixen com a infermers i infermeres 16 professionals, dels quals 11 presten servei al Centre de Salut, 2 al Consultori del Nucli Antic i 1 al Consultori d’Altea la Vella; més dos infermeres per a l’atenció continuada, que són les guàrdies.

El regidor de Sanitat ha conclòs anunciant que s’ampliarà la plantilla sanitària a Altea. “Altea som un dels pocs pobles de la comarca on la plantilla s’ampliarà aviat”; ha declarat León Gascón.

 

Pin It on Pinterest