Select Page

Per segon any consecutiu, el 10 de maig, se celebrarà a Altea el Dia Internacional de la Infermeria, en horari de 10:00 a 13:00h a la Plaça de l’Ajuntament, amb la col·laboració dels professionals del Centre de Salut d’Altea. Així ho han anunciat este matí, l´edil de Sanitat i Benestar Social, Anna Lanuza, la coordinadora d´Infermeria del Centre de Salut, Teresa Hernández i la infermera i coordinadora de Xarxa Salut, Elvira Gras.

“Què seria de nosaltres sense els infermers i les infermeres? Un col·lectiu proper als pacients a qui cal donar reconeixement per la seua tasca important i el seu treball vocacional que cal visibilitzar”; ha començant dient la responsable municipal de Sanitat.

Anna Lanuza ha agraït “a tot el col·lectiu de la Infermeria el treball que fan diàriament i la sensibilitat que tenen amb nosaltres, els pacients, i també vull donar les gràcies a l’organització d’aquesta jornada que commemora el Dia de la Infermeria seguint amb les cures a la població, en este cas de manera més lúdica amb tallers que parlen d’emocions, alimentació, cos, mostrar com tenir cura de les persones que estan en un llit, alhora que ens cuidem nosaltres”.

Ha sigut Teresa Hernández l’encarregada de detallar el programa d’activitats, que començarà a les 10:00h amb una sessió de Ioga, a càrrec d’Elvira Gras.

A les 11:00h es farà un Mapa Emocional d’Altea, de la mà de Marta Gran, al qual es convida la població a participar en la confecció per traçar un viatge emocional a través de les històries de cada racó d’Altea.

També a les 11:00h Miguel Ripoll compartirà nocions sobre “sabem què mengem? Com per exemple les quantitats de sucre ocultes als aliments.

A les 12:00h Rosa Ponsoda, fisioterapeuta del Centre de Salut, et mostrarà tècniques segures i efectives per ajudar els teus éssers estimats a moure’s amb comoditat i sense dolor.

I a les 11.30 h des de l’entrada del Centre de Salut fins a la plaça de l’Ajuntament es durà a terme una caminada saludable de Marxa Nòrdica amb una exhibició a l’arribada. Una activitat dirigida per Alicia Lozano.

Teresa Hernández ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea en el desenvolupament de la jornada i ha explicat que en el desenvolupament de les activitats col·laboraran tots els infermers, infermeres, auxiliars, la fisioterapeuta del Centre i altres companys. En l’actualitat són 15 els infermers i infermeres que presten servei a la sanitat pública del municipi, tant al Centre de Salut com als consultoris del Poble Antic i Altea la Vella.

Finalment, Elvira Gras, coordinadora de Xarxa Salut, ha explicat que “esta jornada forma part de la nova estratègia d´Atenció Primària en què es vol que el centre de salut s´encarregue de la salut, no només de la malaltia”. I hi ha afegit, “llavors el que volem és donar a la població la possibilitat de reconèixer altres recursos per a la seua salut i els donem uns exemples a través de totes les activitats organitzades i els apropem les opcions saludables que poden trobar al seu barri a  través de l’exercici físic, del ioga, de la feina que hem de fer a la família i que pot generar afeccions mostrant com fer-ho de la manera més saludable”.

Finalment, Anna Lanuza, Teresa Hernández i Elvira Gras han convidat la població a participar del Dia de la Infermeria amb les diferents activitats, totalment gratuïtes, que començaran a les 10:00h i conclouran a les 13:00 h divendres 10 de maig a la Plaça de l’Ajuntament.

Pin It on Pinterest