Select Page

Les seqüeles econòmiques que va deixar el PAI del riu després de la seua anul·lació pel Tribunal Suprem, a punt d’arribar a la seua fi

 L’Ajuntament d’Altea ha retornat altres 1,2 milions d’euros pel PAI fallit dels Ponts de l’Algar, un muntant exigit per l’última sentència d’aquest PAI que ha deixat importants seqüeles econòmiques en el Consistori. A aquest pagament, se suma 1.000.000 € que la Regidoria d’Hisenda ha avançat del deute contret. Actualment, quedaria per pagar 1,7 milions, que s’espera que estiguen abonats a mitjan 2023.

L’any 2018 el Consistori va iniciar la devolució de 6,5 milions que van ser abonats per la mercantil Altea Futura, com a cànon de la reclassificació del sòl i, va pactar un pla de pagaments amb el jutjat per a fer-lo en catorze quotes anuals.

Però, a més, Altea Futura va abonar en concepte de “millores” l’import d’1,2 milions d’euros que va ser objecte de discussió en els tribunals. Finalment, en sentència de novembre de 2021, el Tribunal Superior de Justícia de la CV es va pronunciar, establint la procedència de retornar també aquesta quantitat.

Després d’haver realitzat amortitzacions anticipades, sobre el pla de pagaments dels primers 6,5 milions, la Regidoria d’Hisenda estima que està en condicions de cancel·lar totalment el deute molt abans de l’inicialment previst.

“Hem pagat 1,2 milions de l’última sentència i, un milió més, per a continuar amortitzant el deute. Actualment, ens queda per pagar 1,7 milions, i a Cap d’Any pagarem uns 500.000 €, per la qual cosa, si no passa res, en el primer semestre de 2023 podríem liquidar-ho tot”, ha comentat Xelo González, regidora d’Hisenda.

“Amb això, el PAI del riu, una operació especulativa que va posar en risc el nostre entorn ambiental, la integritat de les nostres institucions i la capacitat de les arques municipals per a millorar els serveis públics, passarà definitivament a la història”, ha finalitzat la regidora d’Hisenda, Xelo González.

 

 

Pin It on Pinterest