Select Page

L’Associació DeAmicitia ha presentat, dins del programa ERASMUS+ i davant la Comissió Europea, un projecte sobre voluntariat juvenil i swing, que comptarà amb la participació de l’Ajuntament d’Altea a través de la Regidoria de Projectes Europeus i la seua oficina, EuroAltea, IMED Hospitals i escoles de swing com a Swing Peaks, entre altres.

El projecte naix de la iniciativa ‘URBACT III: Ciutats Voluntàries’, programa en el qual l’Ajuntament d’Altea va treballar al costat d’altres set països i on es va involucrar des del principi a les associacions locals, entre elles DeAmicitia, que van participar i van treballar a la recerca del foment del voluntariat juvenil i intergeneracional.

El projecte presentat pretén crear un grup juvenil de voluntariat europeu i joventut local de música swing per a fer costat a les persones majors que han sentit fortament l’impacte de la pandèmia, com l’aïllament o que han derivat en malalties mentals.

“És molt important i necessari visibilitzar les malalties mentals que en aquests dos anys de pandèmia ha patit un gran increment. Des de la Regidoria de Projectes Europeus en el moment en què se’ns va presentar l’oportunitat de treballar i d’involucrar-nos en aquest projecte, vam veure que era necessari poder ajudar i posar el nostre granet d’arena en una labor indispensable sempre en aquests moments que ens ha tocat viure”, comentava Maria A. Laviós, regidora de Projectes Europeus.

La duració d’aquest projecte és de 36 mesos i comptarà amb socis europeus amb els quals es realitzaran més de deu activitats, com a reunions nacionals i internacionals per a la planificació del projecte i reunions i intercanvis de bones pràctiques entre els socis per a dur-lo a terme.

“Una vegada més, es posa de manifest la gran faena desenvolupada en el programa ‘URBACT III’ i les sinergies que es van crear en ell donant com a fruit diferents premis i la consecució del treball realitzat amb futurs projectes tan beneficiosos per a la població com és aquest”, ha finalitzat Maria. A. Laviós.

Pin It on Pinterest