Select Page

La regidoria de Projectes Europeus a través de la seua oficina EuroAltea al costat de les regidories de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament, formen part d’un projecte europeu que analitza l’impacte que ha tingut la Covid-19 sobre les dones a escala d’ocupació, educació, participació i violència de gènere, prenent com a referència les desigualtats que ja existien entre dones i homes abans de la pandèmia, i que busca fomentar l’apoderament de les dones a través de la participació. El projecte està liderat per la ciutat italiana de Molfetta i participen països com Eslovènia i Àustria.

El projecte té com a objectiu debatre i avaluar l’impacte de gènere de la COVID-19 i així poder elaborar i treballar d’una forma més eficaç en les solucions que es dissenyen tant per part dels i les responsables polítics com de les organitzacions involucrades, a través de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques mitjançant conferències internacionals en les quals participaren els països membres del projecte (Itàlia, Espanya, Eslovènia i Àustria), en aquest sentit la regidora de Projectes Europeus, Maria A. Laviós, assenyala, “des de l’Ajuntament d’Altea estem treballant en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en els quals ens hem compromés, i un dels més importants és el número 5 que fa referència a empoderar a les dones i xiquetes per a disminuir la desigualtat de gènere”.

Aquest projecte que s’acaba de presentar a la Comissió Europea per a la seua aprovació, començarà, una vegada aprovat, el mes de novembre i tindrà una duració de dos anys. La conferència de clausura del projecte es realitzarà a Altea en un acte en el qual es pretén donar visibilitat a les associacions i organitzacions de dones i al seu treball per a aconseguir una societat més justa i igualitària.

Per a Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat, “des del moment en què se’ns va presentar la possibilitat de poder participar en aquest projecte, vam veure que era una gran oportunitat per a compartir experiències i coneixements amb altres països d’Europa. I, a més, ens permitira treballar en la millora de la situació de les dones i en l’erradicació de la violència de gènere”.

El projecte no sols servirà per a celebrar els coneixements i les competències adquirides, sinó que també funcionarà com a nexe d’unió entre l’ajuntament i les associacions i organitzacions que treballen en l’erradicació de la desigualtat i l’apoderament de les dones.

Pin It on Pinterest