Select Page

Dissabte que ve 2 d’abril a les 20.00 h. en el Centre Social d’Altea tindrà lloc l’obra Imaginaris Monstruosos

La companyia mallorquina Lioparda Teatre i La Càtedra d’Estudis Artístics Annetta Nicoli (UMH) difon la visibilitat trans mitjançant el teatre compromés. Imaginaris monstruosos és una proposta escènica que aborda la potencialitat creativa i transformadora de la figura del monstre en les produccions culturals occidentals i la seua capacitat per a generar nous imaginaris crítics. És part del projecte d’investigació guanyador de la convocatòria d’investigació artística 2020 del Casal Solleric dependent de l’Ajuntament de Palma.

La companyia convidada entén el teatre com una eina de transformació social on al cos esdevé protagonista de les subjectivitats que representa. Desenvolupa projectes híbrids entre la performance, la semiòtica, la teoria crítica feminista, la literatura, el teatre de les oprimides i el món audiovisual. El teatre físic i la dansa, la manipulació d’objectes, màscares i titelles són el punt de partida i empenyiment per a donar forma als seus espectacles que es reconeixen pel seu caràcter crític i feminista, el qüestionament dels models socials, el poder i les opressions, així com les relacions humanes establides. Les seues obres giren al voltant del gènere i de la sexualitat: el cos, el qüestionament del binomi de gènere, les visibilidades lèsbiques, trans o dissidents.

A través de la figura de Pinotxo la peça indaga sobre com l’experiència trans està travessada per la sospita de ser una imitació d’una vertadera naturalesa, de la mateixa manera que el robot-autòmat-titella Pinotxo es construeix com a subjectivitat incompleta o falsa en ser considerat una imitació d’un xiquet de veritat.

Aquesta activitat està organitzada per la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Annetta Nicoli de la UMH, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, del Vicerectorat de Cultura i del Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la UMH, del Departament d’Art, del Centre d’Investigació en Art, de la Facultat de Belles arts de les UMH i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa.

L’esdeveniment serà en el Centre Social d’Altea aquest dissabte 2 d’abril a les 20.00 h i l’entrada és per a majors de 18 anys, és gratuïta i és lliure fins a completar aforament.

Pin It on Pinterest