Select Page

La regidoria de Benestar animal ha anunciat que comptarà per primera vegada d’una tècnica veterinària, gràcies al programa de foment de l’ocupació ECOVID, per a realitzar gestions relacionades amb la sanitat municipal, I sobretot, amb el benestar i la protecció animal.

L’edil i responsable de l’àrea, José Luís León Gascón, agredeix a les subvencions de foment d’ocupació del LABORA i declara que “Tindre una tècnica veterinària a l’ajuntament farà que municipalment ens professionalitzem amb les gestions relacionades amb el benestar, la protecció i el respecte, a més de gestionar les campanyes dirigides als nostres animals. Serà de gran ajuda i proximitat a la col·laboració amb les associacions i professionals veterinaris de la localitat Alteana”

La tècnica Ana Ferrando, llicenciada en Veterinària, etòloga i educadora bala, valora com una cosa molt positiva que l’ajuntament tinga consciència amb els animals de la localitat, “és una gran sort per a Altea que mire pels seus animals des de la nostra professió” assenyalava la veterinària. Ferrando s’encarregarà de procediments administratius relacionats amb la protecció animal, com per exemple: gestió de certificats d’abandó, actuació en colònies felines, al registre d’animals abandonats o assessorament als ciutadans. També la nova tècnica realitzarà campanyes d’educació i conscienciació, o així mateix, col·laborarà amb associacions i professionals veterinaris.

Una de les primeres accions en aquest present 2022 ha sigut el lliurament d’acreditacions a 9 voluntàries com a cuidadores de Colònies Felines d’Altea. D’altra banda, aquest fet se sumarà amb el conveni CER (capturar-esterilitzar-retornar) que es va signar a principis de l’any passat conjuntament amb associacions locals de protecció animal per a millorar la gestió de les colònies felines del municipi

León Gascón va reconéixer la gran labor que s’està realitzant per part dels voluntaris per garantir alimentació, gestió i aplicació del mètode CER. “És la millor solució ètica que el nostre municipi proposa per a controlar la població dels gats del carrer” declarava l’edil de benestar animal.

En el lliurament de les acreditacions, a més de les cuidadores van assistir les representants de les associacions Alteanas i el director del despatx jurídic Aboganimal, Eloi Sarrió.

Tant les associacions locals i l’Ajuntament treballaran per la formació de persones que desitgen voluntàriament, pertànyer a la gestió CER. A més, la regidoria proposarà mes dates per a una nova edició i formació a cuidadores i cuidadors de colònies felines i el seu control ètic.

Les persones que desitgen més informació o assessorament, podran posar-se en contacte amb el departament de Benestar animal al telèfon 966882702 i/o correu electrònic benestaranimal@altea.es

 

Pin It on Pinterest