Select Page

Divendres que ve, 11 de febrer, es commemora el Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència. Per a celebrar-ho des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea s’ha programat una sèrie d’activitats que visibilitzen les aportacions de les dones en la ciència i servisquen com a referents per a les xiquetes.

El propi divendres, se celebrarà a la Biblioteca Municipal, una xarrada #MujeresEnCiencia a càrrec d’Anna Medina (geòloga) i Esther Sebastián (investigadora en el departament d’Ecologia de la UA) els qui relataran la seua experiència exercint la seua professió, desafiant el biaix de gènere que allunya a les dones i les xiquetes de la ciència. Serà a les 19.00 hores.

A més, la biblioteca alberga des d’esta setmana i fins al pròxim 28 de febrer, un espai de llibres ‘Dones i ciència’ en el qual es poden trobar autores de publicacions en ciències aplicades, biografies de dones científiques, recopilatoris de dones pioneres o que han fet aportacions a la ciència, i llibres infantils.

A l’avinguda del País Valencià estarà l’exposició ‘Rostres mediterranis de la ciència’ des del dia 21 de febrer al 4 de març. S’organitzaran visites a aquest espai amb els diferents centres educatius de la localitat. El públic general pot sol·licitar visita a través del mail igualtat@altea.es.

“La ciència continua mantenint un important biaix de gènere que a poc a poc volem derrocar. Per això, és important la posada en marxa d’iniciatives com la celebració del Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència. Perquè xiquets i xiquetes vegen les grans científiques que hi ha hagut al llarg de la història i puguen servir de referents. Convidem a tothom a la xarrada que donarem a la biblioteca per a veure la ciència a través d’ulls de dona de manera pròxima, amb dues científiques de la nostra província”, ha comentat la regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez.

Pin It on Pinterest