Select Page

Dijous passat es formalitzava l’acte de lliurament de les dos rotondes construïdes a l’entrada sud d’Altea, una a l’alçada de Carbonera i l’altra a Cap Blanc, pel Ministeri de Foment.

Prèvia a la signatura de cessió, tenia lloc una visita a les esmentades infraestructures per part del Cap de Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, Vicente Pedrola; del cap de la Unitat de Carreteres de l’estat a Alacant, Jesús Redondo i de Vicente Ferrer, cap de l’àrea de Construcció de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la CV, que juntament amb l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares; l´edil d´Infraestructures i portaveu del grup municipal Compromís, Diego Zaragozí i Vicenta Pérez, portaveu del grup municipal PSOE, van voler conèixer in situ les dues rotondes construïdes, valorar el resultat de l´obra i les millores aconseguides.

Al llarg de la visita, els tècnics i responsables del projecte van escoltar, de boca de les autoritats alteanes, les sol·licituds de l’ajuntament per dur a terme alguna millora puntual de l’obra realitzada, però van constatar que l’increment de la seguretat i la fluïdesa del trànsit a la zona era evident.

Transcorreguda la visita, al despatx d’alcaldia se celebrava la signatura protocol·lària del document de lliurament de les obres i a continuació, a sol·licitud dels representants del Ministeri, es va mantenir una reunió on es va mostrar la intenció per part d’este d’executar el projecte de la ronda distribuïdora del trànsit de la N-332 al seu pas per Altea, l’Alfàs del Pi i Benidorm; en substitució del projecte de circumval·lació anterior.

Els motius exposats pels representants del Ministeri van ser els canvis provocats per la liberalització de l’AP7 i els efectes sobre l’ús de la N-332. La nova proposta redueix el traçat en 4 km i passa d’un pressupost de 100 a 35 milions d’euros; convertint-se al seu criteri en un vial més integrat al territori.

En esta reunió, els representants municipals, entre ells l’alcalde, van recordar als presents el rebuig unànime a l’anterior projecte i van sol·licitar informació de la nova proposta per analitzar-la i poder pronunciar-s’hi; fent constar la necessitat de buscar solucions a l’important problema que significa el trànsit de la N-332 al seu pas per Altea.

Pin It on Pinterest