Select Page

En la vesprada d’ahir, el pintor alteà Tachi Lloret va presentar la seua última obra de grans dimensions que reinterpreta el “Guernica” de Pablo Picasso en el mirador de Palau Altea, un espai cedit per la regidoria de Cultura. Es tracta d’un encàrrec d’un grup d’empresaris bascos que s’instal·larà en un centre comercial de Sant Sebastià, però l’artista ha volgut mostrar-la al seu poble abans que se l’emporten al lloc on romandrà exposat.

Tachi valora que “ha sigut un dels projectes més importants de la meua carrera”. Per este motiu, “m’encanta poder mostrar-ho a la meua gent, al meu poble i haver explicat amb imatges el procés, el com i el perquè”, afig.

Respecte a la descripció de l’obra, el llenç de 3,5 metres d’alçada per 8 metres d’ample manté el missatge original de la peça sobre “la protesta enfront d’un abús d’un sistema poderós contra gent dèbil, la injustícia o la crueltat”, explica. La interpretació lliure de Tachi afig també altres elements que actualitzen esta denúncia com peus que es transformen en dones carregades amb xiquets fugint de la guerra, el xicotet Aylan ofegat a la platja o referències simbòliques de “La guerra de los mundos”.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, va felicitar el pintor i agraeix “el compromís amb el seu poble per la voluntat de fer públic un projecte tan destacat per ell mateix”.

L’obra viatjarà el pròxim 15 de novembre a la seua destinació final en la capital donostiarra.

Pin It on Pinterest