Select Page

Aquesta unitat porta funcionant 4 mesos i només el mes d’octubre ha imposat 42 actes per tinença o consum d’estupefaents

La Policia Local d’Altea ha incrementat les seues actuacions per tinença i consum de drogues en un 20% des de la implantació de la unitat canina. Aquesta unitat, que porta treballant quatre mesos, compta amb gos pastor belga “malinois”.

En aquests quatre mesos de treball, han augmentat les actes per tinença i consum de drogues en la via pública, superant en un 25% i un 20% les actes realitzades en tot 2019 i 2020 respectivament. La majoria de les confiscacions de droga i actes per consum en la via pública, s’han dut a terme en els mesos d’estiu als parcs i places de la zona centre del municipi i en les proximitats de la plaça de l’església després de l’horari de tancament de l’hostaleria. A més, en els diferents controls preventius a vehicles.

“És un gran èxit la creació d’aquesta unitat canina i la incorporació del ca a la nostra policia local, està donant grans resultats i és la millor manera de lluitar contra el problema de consum i tinença de droga en algunes parts de la zona centre. Esperem que els resultats siguen fins i tot millors i que puguem acabar amb este important problema”, ha comentat Miguel de la Hoz, regidor de Seguretat.

Les dades de la Unitat Canina de l’últim mes, mostren que s’han interposat 42 actes per tinença o consum d’estupefaents en la via pública. “Els agents de la Policia Local han observat que des de la incorporació del ca a les unitats operatives, les persones que pretenen realitzar actes delictius tant administratius com penals, se senten més cohibits per la seua presència en les patrulles policials periòdiques”, ha comentat l’edil de l’àrea.

Control preventiu de vehicles

La unitat canina i la unitat d’atestats van realitzar el passat cap de setmana un control preventiu de vehicles en una zona del municipi detectada com transite habitual del consum de substàncies il·lícites, interceptat un vehicle de nacionalitat espanyola, en l’interior de la qual el seu propietari, portava entre l’equipatge una motxilla oculta localitzada per l’agent caní Oso, la qual portava en el seu interior, dues borses amb una gran quantitat de marihuana. Els agents a causa de la quantitat van procedir a la seua detenció i posada a la disposició de la Guàrdia Civil Altea per un presumpte delicte contra la salut.

A més, en aqueix mateix dia, es van realitzar diverses confiscacions de diverses substàncies als parcs del municipi i la instrucció de diligències a prevenció per un presumpte delicte contra la salut pública, en ser intervinguda a una persona amb diverses dosis de marihuana preparades per a la seua venda a la menuda.

Pin It on Pinterest