Select Page

L’Ajuntament donarà suport al projecte d’ampliació d’instal·lacions de la SFA.

L’Ajuntament d’Altea en Ple ha aprovat la declaració del 25 d’octubre com a Dia del Comerç Local. Una iniciativa que l’edil de Comerç ha dut a Ple en forma de Moció per urgència i que ha comptat amb el suport de la totalitat dels grups de la corporació.

Com ha explicat el responsable d’àrea, Miguel de la Hoz, es tracta de l’adhesió d’Altea a una proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. En esta moció es descriu al comerç local com “un sector clau en el desenvolupament de la societat valenciana i destaca que el comerç local potencia els canals de venda de proximitat, així com el quilòmetre zero i la venda sense intermediaris o venda directa. Canals que permeten generar experiències de compra més personalitzades i més capacitat per atendre les diferents necessitats de les poblacions locals”.

Després de la lectura de la moció, Miguel de la Hoz ha proposat donar suport a la celebració del Dia del Comerç local el pròxim 25 d’octubre a la Comunitat Valenciana per a potenciar la importància que té dins d’un model econòmic sostenible i inclusiu i per ser un element essencial per a la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats”.

També com a assumpte urgent, s’ha portat a aprovació una modificació de crèdit de 35.000€ que passen del capítol de despesa 4 a 7 del pressupost municipal del 2021 i el muntant aniran destinats a recolzar el projecte de reforma i ampliació de les instal·lacions municipals cedides a la SFA per donar resposta a les necessitats educatives de l’Escola de Música.

El punt ha comptat amb l’aprovació unànime dels presents en el Ple.

Com han explicat l’edil d’Educació, Vicenta Pérez i Cultura, Aurora Serrat, es tracta d’un projecte de la Filharmònica, que porta diversos anys estudiant, que pretén també comptar amb una important subvenció de Conselleria, per al que ha d’iniciar-se abans de gener de l’2022.

Davant els possibles dubtes, l’Alcalde ha anunciat la celebració d’una reunió de treball entre el departament municipal d’Urbanisme, l’entitat i els diferents grups municipals, en la qual es posen sobre la taula els detalls del Conveni d’Inversió per a l’Ampliació d’Instal·lacions per a l’Escola de Música de la SFA; com així es denomina dit acord.

A més, en l’ordre del dia de la sessió plenària es contemplava un punt per a l’aprovació dels dies festius locals de l’any 2022, quedant fixats en el dilluns 26 i dimarts 27 de setembre. Proposta que també ha comptat amb la unanimitat plenària; així com la proposta de modificació del contracte de l’enllumenat públic. Una proposta que contempla l’ampliació del contracte, en 14.000€ anuals, motivada en gran part per la instal·lació de 199 nous punts de llum en el municipi en l’últim any.

Pin It on Pinterest