Select Page

A primera hora del matí, el Document Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat una resolució per la qual s’atorga el títol honorífic de festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana a les Festes Majors d’Altea en honor a Sant Blai i el Crist del Sagrari. La regidora de Festes Marta Lloret s’ha mostrat satisfeta per l’obtenció d’este reconeixement per al qual es va registrar la sol·licitud el passat 30 de juny.

Per a la declaració d’este títol, l’organisme autonòmic ha hagut de valorar positivament diferents aspectes que suposen la integració i participació de la societat local, l’afluència i integració de visitants i turistes, la potenciació, conservació i difusió de valors positius de convivència, tolerància i reconeixement de la diversitat, i la promoció tant d’Altea com dels seus valors culturals, ludicofestius, historicoartístics, paisatgístics, urbanístics i mediambientals.

Lloret ha reconegut la participació de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai i l’Associació del Crist del Sagrari, a qui ha agraït “l’ajuda, la documentació facilitada, la col•laboració i la bona relació rebuda des del principi del procediment”. De la mateixa manera, ha felicitat “tots els festers i festeres perquè aquest títol és de totes i tots i és un gran reconeixement a les nostres tradicions, cultura i festes. Des del Departament de Festes estem molt emocionats perquè la tasca feta s’ha vist recompensada”.

Finalment, l’edil ha recordat que en estos moments segueix obert el mateix procediment per al reconeixement de les festes en honor al Crist de la Salut d’Altea la Vella.

Pin It on Pinterest