Select Page

Del 4 al 11 de setembre el Club Nàutic d’Altea acollia el tan esperat campionat del món de la classe de vela lleugera Flying Dutchman, en què van participar 82 regatistes de diferents països. Els guanyadors de l’edició 2021 de l’FD WorldChampionship han sigut els hongaresos Szabolcs Majthenyi i Andras Domokos, representant al club nàutic Spartacus Vitorlás Egylet amb número de vela Hongria 70.

El passat dissabte 4 de setembre començava el registre i el mesurament d’embarcacions de cara al mundial de la classe de vela lleugera Flying Dutchman, fent així les comprovacions necessàries dels vaixells participants per assegurar la igualtat de condicions i permetre una competició en temps real .

La primera jornada de campionat tenia lloc el dia 6 de setembre, la qual va arrencar amb vents de l’est amb 7/8 nusos d’intensitat, permetent així celebrar les proves previstes amb recorreguts en format de triangle olímpic.

La tripulació hongaresa, formada per Szabolcs Majthenyi i Andras Domokos, avançava ja posicions, finalment situant-se líders en la classificació provisional amb dos primers llocs en les dues mànegues previstes en esta primera jornada. Francisco Martínez Torregrosa i José Luis Ruiz Girón, del RCN Torrevieja, es feien amb el segon lloc; precedits per l’embarcació alemanya tripulada per Kay UweLudtke i Kai Schäfers.

Durant el matí de dimarts 7 de setembre, 42 embarcacions partien del Club Nàutic d’Altea per celebrar la que seria la segona jornada de campionat del  món de la classe Flying Dutchman. A diferència de la primera jornada, les condicions de vent tan sols van permetre la realització d’una màniga de les dues que estaven programades.

A les 14.30 hores, els Flying Dutchman començaven a tornar a port amb ajornament sobre H, ja que la predicció de vent indicava que no milloraria fins passades les 16 hores. Finalment es va decidir ajornar la jornada sobre A fins al dia següent, a causa de l’escassetat de vent.

La tercera jornada del Mundial de Flying Dutchman va estar marcada per un vent de sud de 8/9 nusos, permetent realitzar així les dues proves més. Cada màniga es va dur a terme en una durada d’1 hora i 30 minuts, totes dues amb una eixida molt ajustada i una flota altament competitiva.

A la primera mànega, la quarta del campionat, l’embarcació hongaresa, amb número de vela HON 70, va mantenir la seua primera posició, precedida per l’equip alemany format per Peggy Bahr i Torsten Bahr, amb número de vela GER 19, que van creuar la línia d’arribada en segona posició. La tercera posició va ser per a Espanya, amb l’embarcació del RCN Torrevella tripulada per Francisco Martínez Torregrosa i José Luis Ruiz Girón.

L’equip alemany, esta vegada de la mà de Kay Uwe Ludtke i Kai Schäferscon nombre de vela 88, va remuntar posicions durant la segona prova del dia, acabant en primera posició. Hongria passa a segona posició en l’última mànega de la jornada, però se segueix mantenint com a líder del pòdium. L’equip espanyol del RCN Torrevella s’assegura el tercer lloc en la classificació provisional.

A falta de dues jornades pendents de celebrar-se, el pòdium ja s’anava consolidant amb sis primers llocs i un segon per a l’equip hongarès, format per Szabolcs Majthenyi i Andras Domokos.

Alemanya i Espanya continuaven defensant la seua presència al pòdium durant la resta de la setmana, amb tres tercers llocs per a l’embarcació del RCN Torrevella tripulada per Francisco Martínez Torregrosa i José Luis Ruiz Girón i quatre segons llocs i un primer per als alemanys, Kay UweLudtke i Kai Schäfers.

Finalment, la tripulació espanyola del RCN Torrevella es feia amb el tercer lloc d’este campionat del món, demostrant així el gran nivell que la flota nacional de FD ha adquirit en els últims anys.

El segon lloc va ser per l’embarcació amb nombre de vela Alemanía 88, tripulada per Kay UweLudtke i Kai Schäfers.

El passat diumenge 11 de setembre, després d’un total de 9 mànigues realitzades al llarg de la setmana, tenia lloc el lliurament de trofeus amb presència del president de l’associació internacional de la classe FD, Peter Van Koppen, el president de l’CN Altea, José Román Zurutuza, el president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado, i l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Pin It on Pinterest