Select Page

El centre pilot d’orientació laboral d’Altea serà el primer de la Comunitat Valenciana

Durant el matí de hui, l’Alcalde d’Altea i diferents membres de l’equip de govern han rebut el Conseller d’economia sostenible, sectors productius, comerç i treball, Rafa Climent per a la visita de les instal·lacions que el consistori ha cedit per al desenvolupament d’un centre pilot d’orientació laboral gestionat per LABORA. El Conseller ha acudit també amb Enric Nomdedeu, secretari Autonòmic d’ocupació i director general de LABORA; i Eva Hernández, Directora General de Planificació i Serveis de LABORA.

El local, situat al carrer Zubeldía i de 171 metres quadrats de superfície, donarà un servei en l’àmbit d’orientació laboral a la ciutadania alteana, de la comarca i la província. Així ho ha explicat el Conseller, qui ha destacat que este centre pilot d’orientació laboral arribarà a tota la província d’Alacant de manera telemàtica, però també “servirà per a qualsevol qüestió en l’àmbit laboral que es puga fer de manera presencial des d’Altea”. Per a l’execució d’estes tasques, el centre comptarà amb sis treballadors.

Quant a l’organisme municipal, per a l’Alcalde Jaume Llinares l’habilitació d’este espai suposa una millora en tots els serveis de la localitat. “Feia temps que la regidora de Foment de l’Ocupació, Mari A. Laviós, està treballant amb els serveis de LABORA pel que fa ainfraestructures i en la gestió per a donar forma a aquest projecte que ara s’ha vist reflectit en la cessió d’este espai”, explica el primer edil. “Volem que la gent que utilitze estos serveis acabe incorporant-se al món laboral. Creiem que és importantíssim este centre pilot i desitgem que siga tot un èxit perquè es puga implantar en la resta de la Comunitat Valenciana”, afig. A més a més, destaca que l’obertura d’esta oficina evitarà molts desplaçaments a Calp, on se situa el punt LABORA de referència.

Climent també ha puntualitzat sobre la importància del desenvolupament d’espais com este, “és una aposta més decidida per part de LABORA de seguir donant serveis en tot el territori, generant proximitat i fent més factible que es donen resultats d’inserció laboral per la qual estem treballant de manera continuada”. “Des de LABORA ens queda l’adaptació del mateix local a les seues utilitats i, a més a més, fer-lo més accessible per a totes les persones”, afig. Per la seua part, l’Alcalde considera que “és una feina més que s’ha portat a terme en una situació de recuperació econòmica. Tindrem un centre de referència perquè tota la gent puga utilitzar els seus serveis i, així, facilitar la incorporació al món laboral amb molta més seguretat i recursos”.

Prèviament a la visita, els càrrecs autonòmics han mantingut una reunió amb representants de l’equip de govern on s’han tractat assumptes com l’actual situació de la cooperativa agrícola, el futur de la zona Expoaltea i el projecte en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández de fer un parc científic de les arts als baixos de Palau Altea.

Finalment, la jornada ha conclòs amb la visita a les instal·lacions recentment inaugurades de Cervezas Althaia, empresa guanyadora en la primera edició d’Altea Emprende.

Pin It on Pinterest