Select Page

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Altea es mostra preocupat pels dubtes i les interpretacions que s’han generat sobre el llistat de poblacions afectades pel toc de queda i els criteris que se segueixen per elaborar esta relació de pobles. L’organisme municipal explica que la decisió no depén de cap decisió local, ni tan sols el fet de poder sol·licitar la inclusió o exclusió d’esta llista.

Els criteris estan establerts per la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, organisme que ha establert el nivell 4 (risc molt alt) dins la relació de poblacions amb toc de queda. Seguidament, és el Govern valencià qui ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia valencià l’aval per a estendre la limitació de mobilitat nocturna –toc de queda– a 77 municipis davant l’increment dels contagis.

Per a classificar a cada Municipi dins d’un Nivell d’alerta, des de la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la salut i Sanitat Ambiental es basen en 9 indicadors que avaluen entre altres qüestions el nivell de transmissió de la pandèmia, i el nivell de gravetat de la pandèmia en cada municipi. Si un territori té almenys quatre indicadors amb nivells iguals o majors a nivell 1 se li assignarà nivell 1. Si té almenys quatre indicadors amb nivells iguals o majors a nivell 2 se li assignarà nivell 2, i així successivament fins al nivell 4.

Per aquest motiu, Altea, tenint més incidència acumulada en els últims catorze dies que algunes poblacions veïnes, ens mantenim en el Nivell 3, perquè altres indicadors com l’incidència acumulada en els últims set dies es manté i, per altra banda, la taxa d’hospitalitzacions en els últims set dies i la taxa d’ocupació de llits en UCI mostren xifres baixes. És a dir, als últims set dies, Altea mostra dades sostingudes en l’índex de transmissió i això ens fa mantenir el nivell 3 (risc alt).

L’alcalde d’Altea ha ressenyat que manté contacte diàriament amb salut pública i, a més a més, informa que s’han représ les Juntes de Seguretat setmanals per anar determinant una estratègia de control a Altea davant d’aquesta situació, ja que són els mesos de màxima afluència de visitants. “Estar fora d’aquest llistat no significa que estiguem bé. Sols la reducció de la mobilitat i les vacunacions –que ja han començat esta setmana- de les persones entre 20 i 29 anys, que ara mateixa presenten el risc més alt de contagis ens permetrà reconduir la situació actual”.

Pin It on Pinterest