Select Page

Dissabte 10 de juliol al CEAM.

El proper dissabte 10 de juliol tindrà lloc el XX Marató de Donació de Sang Vila d’Altea, organitzat pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea. Les donacions es duran a terme en el CEAM en horari de 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30.

Després d’un any sense esta “important cita solidària”, com així l’ha anomenat el responsable municipal de Sanitat José Luis León Gascón, a conseqüència de la situació sanitària travessada l’any passat per la pandèmia de la COVID, ara es reprèn la Marató de la Donació amb la intenció d’arribar al menys la xifra de donants de l’última edició.

El regidor ha agraït a alteans i alteanes les donacions portades a terme durant les passades edicions de la Marató “perquè amb elles han salvat milers de vides”. No en va cal recordar que una donació pot salvar fins a tres vides.

“Fem una crida a que tots els alteans i alteanes aprofiten dissabte que ve per, una vegada més, solidaritzar-se amb la gent que puga tenir la necessitat d’esta sang i que es puga fer una bona feina amb ella”; ha indicat l’edil.

Mabel Ortiz de Salazar, cap de servei del Centre de Tranfusión i Encar Martínez promotora de la zona han donat a conéixer els detalls de la cita.

Ortiz de Salazar agraïa a l’Ajuntament i sobretot als ciutadans la seua solidaritat a l’hora de donar sang. “En esta ocasió vam celebrar el nostre vint marató de sang d’estiu i nosaltres considerem estos maratons com una festa de la solidaritat”, ha declarat la responsable del Centre de Transfusions de la CV, que afegia que “la donació no només ajuda a salvar vides, sinó que el donant eix satisfet d’haver pogut ajudar els altres”.

“La nostra intenció és superar les donacions d’anys anteriors i a veure si arribem als 100 donants i celebrem este Any Mundial del Donant de Sang amb l’augment de la donació de joves, que és per a nosaltres i tots el relleu de les persones que durant tota la seua vida han estat donant sang i van fent anys i han de deixar de donar”; ha explicat Mabel Ortiz de Salazar.

Per realitzar la donació s’ha de tenir entre 18 i 65 anys; pesar més de 50 kg; estar bé de salut i tenir ganes d’ajudar els altres. Apunta la doctora, que ha recalcat la seguretat amb la que sempre es porta a terme la donació. “A més sempre estem disposats a solucionar qualsevol dubte que els puga sorgir i els esperem perquè això siga un èxit”. Ha conclòs Mabel Ortiz de Salazar. Tampoc el fet d’haver passat el COVID és un inconvenient per a donar si ha transcorregut un període de 28 dies i un es troba bé de salut; ha matisat l’hematòloga.

Per la seua banda, Encar Martínez ha subratllat que la població d’Altea va augmentant el nombre de donants i en qualsevol de les donacions que es duen a terme cada 15 dies hi ha algun donant nou.

“Sabem que estem encara amb vacunacions i restriccions socials i sanitàries però la donació és segura. En el cas d’haver-se vacunat, a l’endemà si la persona es troba bé pot donar. Ja que estem eixint de la pandèmia estaria fenomenal superar els 100 donants”. Ha informat Martínez.

Per concloure, el regidor de Sanitat ha avançat que hi haurà regals per als participants en la donació i un sorteig per al qual ja alguns comerços han ofert la seua col·laboració. Si es volen aportar regals per a este sorteig es podrà fer fins el proper divendres dia 9 i es comunicarà telefonant al 965 84 30 75.

Pin It on Pinterest