Select Page

El proper dissabte 9 de juliol tindrà lloc la XXI Marató de Donació de Sang Vila d’Altea, organitzada pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea. Les donacions es duran a terme al CEAM en horari de 9:30 a 14h i de 16:30 a 21:00. Així ho han donat a conèixer l’edil de Sanitat, José Luis León Gascón; Mabel Ortiz de Salazar, cap de servei del Centre de Transfusions i Encar Martínez promotora de la zona.

En paraules de l’edil, “estar celebrant la 21 edició de la Marató de Donació de Sang diu molt de la solidaritat dels alteans i de les alteanes en este esdeveniment”. “Pel que vull agrair a la població la donació d’un bé tan preuat i insubstituïble com és la sang”; ha afegit el responsable municipal de Sanitat.

“Esta cita amb la donació de sang és un dia especial perquè a més d’ampliar els horaris, també s’intenta batre records d’assistència i donacions i que siga un dia diferent en què a tots els donants se’ls reconega este acte tan solidari, bé amb un present o detall”, ha declarat León Gascón, que ha convidat a la participació i ha assenyalat que “el propòsit que ens hem marcat és arribar a les 100 donacions”.

“Encara que Altea és un municipi solidari cal recordar que cal sang i esta és una bona ocasió per donar”; ha conclòs José Luis León Gascón.

Per part seua, Ortiz de Salazar agraïa a l’Ajuntament la col·laboració que presta en cadascuna de les donacions que es duen a terme a Altea, 2 al mes, i sobretot als ciutadans la seua solidaritat a l’hora de donar sang. “En esta ocasió celebrem la nostra vint-i-unena marató de sang d’estiu i nosaltres considerem estes maratons com una festa de la solidaritat”, ha declarat la responsable del Centre de Transfusions de la CV, que afegia que “la donació no només ajuda a salvar vides , sinó que el donant eix satisfet d’haver pogut ajudar els altres”.

“L’entrada de l’estiu és un moment molt adequat perquè la gent s’hi acoste, ens oblidem una mica d’estos mals temps que hem passat, que tots tenim moltes ganes de eixir, però no hem d’oblidar que hi ha els pacients que necessiten esta sang, que estan als hospitals i ells no tenen vacances”. Ha recordat Mabel Ortiz de Salazar, que ha instat la població “a complir amb esta obligació que tenim la societat de donar sang i d’ajudar els altres”.

Es pot donar sang si tens entre 18 i 65 anys, estant bé de salut i pesant més de 50 kg. Com ha indicat la cap del Departament de Transfusions de la CV, que ha apel·lat a la implicació dels joves perquè d’ells en depèn el futur.

“Ens agrada referir-nos a les maratons com una festa de la solidaritat, perquè així ho creiem i se’n eix amb la satisfacció d’haver ajudat els altres i animem tothom, els que ja són donants, però sobretot volem que hi haja gent nova perquè als donants habituals els espremim moltíssim anomenant-los contínuament i ells sempre són solidaris i generosos estenent el braç per ajudar els altres i és el moment que gent nova s’acoste i participe d’este club “Donanters” que és molt solidari. Ha finalitzat Mabel Ortiz de Salazar.

I ha sigut Encar Martínez qui ha tancat el torn d’intervencions anunciant que els donants rebran alguns detalls per la donació, qui els ha qualificat de “cosa mínima perquè als donants els hauríem d’oferir tot el millor del món perquè ells ens ofereixen el millor que han de ser la seua sang per a totes les persones que són als hospitals”.

A més dels detalls, com un ventall, se celebrarà un sorteig entre els donants d’un sopar a un restaurant del Poble Antic d’Altea.

Martínez ha agraït la solidaritat de la població d’Altea que dos vegades al mes respon positivament a estes donacions i també ha animat a participar en esta donació extraordinària d’estiu.

 

 

Pin It on Pinterest