Select Page

La regidoria de Seguretat Ciutadana posa en marxa una unitat canina a la Policia Local d’Altea. Així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, Miguel de la Hoz, que ha explicat que, “ha estat possible posar esta unitat en marxa mitjançant un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i un agent de policia”.

Segons els detalls aportats pel responsable municipal de Seguretat Ciutadana, “este agent té la titulació d’entrenador i ensinistrador de gossos per l’IVASPE. El gos, un pastor belga, de 5 anys, de nom Oso, des d’e hui passa a formar part de la plantilla de la policia local d’Altea per ajudar els agents en la prevenció contra el consum i la tinença de substàncies estupefaents “.

“La unitat canina té com a objectiu reduir i eradicar el consum i la tinença de drogues i substàncies estupefaents a la via pública i, sobretot, incidir en aquells entorns susceptibles de ser utilitzats per menors d’edat o joves, centres educatius, zones d’oci , parcs etc”; ha matisat l’edil, qui ha afegit que “des de la policia local s’organitzaran diferents patrulles a les hores i llocs més conflictius, sobretot de centre de la població, on és habitual el consum de drogues”.

“Gràcies a esta unitat esperem reduir quantitativament i qualitativament les persones que porten o consumeixen drogues o substàncies prohibides en parcs i zones d’oci d’Altea, a més de la intervenció en controls de seguretat i registre de vehicles davant la sospita de tinença de drogues. I també evitar les concentracions de persones en llocs de la zona centre, que causen molèsties als veïns i pertorben el seu descans “, ha conclòs Miguel de la Hoz.

La policia local va col·laborar amb altres cossos i forces de seguretat de l’estat en registres de vehicles i instal·lacions. Ha assegurat el regidor, que ha reconegut que “el programa de la unitat canina crea un acostament al ciutadà a través d’exhibicions en col·legis i altres llocs d’interès”.

Pin It on Pinterest