Select Page

El regidor de Sanitat i Benestar Social, José Luis León Gascón ha participat a la IV Jornada de Xarxa Salut que s’està celebrant esta setmana de forma telemàtica en 4 sessions. L’edil ha impartit la ponència “Suport per a millorar el benestar emocional durant la pandèmia” amb el títol local de “La mirada més solidària i més social”.

La trobada Xarxa Salut 2021 engloba un seguit de ponències, tertúlies i conferències d’experts en salut pública. El paper dels ajuntaments en la pandèmia centra esta reunió anual, que té la finalitat de desenvolupar accions de promoció de la salut. León Gascón ha destacat que “per a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Altea s’ha convertit en un referent gràcies a les idees i projectes que hem dut a terme, d’ací la meua presència en esta ponència”.

La trobada es denomina “Governança més participativa. Ciutats i pobles més resilients” i gira al voltant de les polítiques i iniciatives que s’impulsen en matèria de salut des dels municipis. El regidor ha assenyalat que “la pandèmia, ha posat en primera línia els municipis, com a administració més propera a la ciutadania. A Altea durant este últim any s’han posat en marxa noves accions, que han contribuït a reduir significativament l’impacte entre els nostres veïns i veïnes i especialment entre els grups més vulnerables”.

En la seua intervenció José Luis León Gascón ha explicat, com a l’inici de la pandèmia “ens vam reunir l’equip de Benestar Social i vam decidir no tancar les portes a les ajudes bàsiques per a la població d’Altea”. L’edil ha matisat que “l’equip va treballar durant el confinament 12 hores al dia durant 5 dies a la setmana per atendre qualsevol necessitat de la població”.

Un altre tema destacat que ha explicat León Gascón en esta trobada, és el referent a la decisió de la Regidoria “a posar 0 impediments per rebre les ajudes d’emergència. Pel que durant estes mesos no es va demanar cap justificació de forma presencial als usuaris”.

A més, el regidor ha fet especial èmfasi “en el nexe que ha suposat el Departament de Serveis Socials amb les ONGs locals i altres entitats com Creu Roja, Cora´zón Exprés, Càritas, Fundació Salut i Comunitat, Protecció Civil d’Altea i Policia Local”. L’edil ha destacat diferents iniciatives, com ara la duta a terme per la Fundació Salut i Comunitat (CEAM Altea) amb la incorporació de les noves tecnologies al servei del ciutadà. “Gràcies a elles es podia contactar amb totes les persones que necessitaren suport. També els usuaris podien, a través de vídeos a l’enllaç https://www.fsyc.org/ceam-altea/ , seguir amb la seua rehabilitació des de casa o simplement ocupar el seu temps d’oci amb diferents alternatives”. El CEAM també va ajudar amb la gestió de l’alberg temporal per a persones sense sostre; ha afegit el responsable municipal, qui posava com un altre exemple la iniciativa de Creu Roja que “per no deixar sola a la gent gran, van crear un servei pel qual cada dos dies la persona rebia una telefonada i així podia comprovar com es trobava de forma contínua”.

Durant la jornada, Altea ha mostrat les seues iniciatives posades en marxa durant la crisi social i sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19, Altea, convertint-se així en un exemple per a altres municipis. “Este intercanvi d’experiències contribuirà a donar una millor resposta de cara a el futur i ha servit d’exemple a altres municipis, cosa que no hagués estat possible sense la implicació de tots els treballadors del Departament de Serveis Socials d’Altea”; ha conclòs José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest