Select Page

El programa europeu URBACT Ciutats Voluntàries va arribar a la seua fi després de més de vint-i-quatre mesos de treball. Dilluns passat 24 de maig es va clausurar amb una reunió a escala europea, la qual hauria d’haver-se realitzat en la seu del soci líder del projecte a Xipre, però que, per la situació sanitària internacional, s’ha realitzat de manera virtual. Els socis europeus procedeixen d’Irlanda, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Croàcia, Xipre i Espanya, representat per Altea i les associacions locals Corazón Exprés, Creu Roja Altea i De Amicitia.

Durant l’acte es van compartir les bones pràctiques relacionades amb el voluntariat en tots els països participants amb l’objectiu de posar-les en pràctica en les diferents ciutats i, així, incrementar el voluntariat en la població europea i millorar la qualitat de vida de la comunitat.

En representació d’EuroAltea, la regidora de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós va resumir el treball dels últims anys entre l’Ajuntament d’Altea i les associacions locals. “Amb la implantació del learning log hem aprés una nova forma de treball en xarxa, una metodologia de desenvolupament de les polítiques locals que ha revertit en una millor qualitat de vida del nostre municipi”, explicava.

Els objectius locals de la participació en el programa inclouen la millora de la participació ciutadana, la intergeneracionalitat i que els joves s’involucren més en el voluntariat d’Altea. L’edil conclou que, “gràcies al programa URBACT, les associacions han registrat un increment molt significatiu de la participació dels joves en les activitats de voluntariat.”

Pin It on Pinterest