Select Page

El regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, ha informat dels nous límits de velocitat en vies urbanes establits per la Direcció General de Trànsit. Estes mesures entren en vigor des de hui mateix, 11 de maig.

D’esta manera, com a norma general, el límit de velocitat en vies urbanes serà de 20 km/h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera, 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació i 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació.

Aplicat al terme d’Altea, de la Hoz ha indicat que la velocitat de circulació general estarà limitada a 20 km/h, a excepció de les vies radials del nucli urbà (Camí de l’Algar, Avinguda Juan Alvado i Carrer Benidorm), on la velocitat màxima permesa serà de 30 km/h. “L’Avinguda La Nucia i la Costera dels Nassos també estan incloses en la limitació general a causa de la seua densitat de tràfic i perillositat”, destaca.

Segons l’edil, “esta normativa millorarà la convivència i crearà ciutats més amables, ja que s’espera una reducció dels accidents”. Si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h el risc de mort és d’un 10%, mentre que si se circula a 50 km/h, el risc de defunció s’eleva al 90%. A més, és una de les prioritats de l’Agenda 2030 amb l’objectiu de convertir les ciutats en espais més segurs.

Pin It on Pinterest