Select Page

El Plenari aprova també el I Pla de Joventut d’Altea

La Corporació Municipal, en sessió plenària, ha aprovat una sèrie de mesures relacionades amb el desenvolupament sostenible que confirmen l’aposta de l’Ajuntament d’Altea en este sentit.

En primer lloc, s’ha aprovat per unanimitat la incorporació a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible i a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030. Estes iniciatives estan impulsades per la Generalitat Valenciana i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, respectivament, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre els objectius de desenvolupament sostenible inclosos en l’Agenda 2030 establits per l’ONU.

La regidora de Projectes Europeus, María A. Laviós, ha comentat que la participació en estes xarxes pretén que “el municipi prepare el seu pla estratègic dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i el finançament europeu”. I afegeix que “ens ajudaran a compartir amb altres ajuntaments la manera de fer i cooperar. Una aposta ferma pel municipalisme i l’euromunicipalisme”.

Per altra banda, el Plenari també ha aprovat el compromís de dotar pressupostàriament la part proporcional del Pla de Sostenibilitat Turística que correspon a l’Ajuntament, que presentarà la seua sol·licitud en la pròxima convocatòria ordinària. “L’Ajuntament té una clara aposta per la sostenibilitat. Des de Turisme estem treballant per la certificació en la gestió com a DTI, que inclou entre els seus requisits complir amb les ODS establides per l’Agenda 2030”, explica Xelo González, regidora de Turisme. El punt va comptar amb el suport dels membres de l’Equip de Govern i el vot en contra del PP.

Altres assumptes

L’òrgan de representació municipal ha donat el vistiplau al I Pla Municipal de Joventut amb l’aprovació per part de Compromís i PSOE, i l’abstenció del PP. Marta Lloret, regidora de Joventut, ha explicat que este pla “mostra la força i el canvi que representa la joventut en general i, en particular, la d’Altea”.

A més, l’Ajuntament ha aprovat la modificació pressupostària de 86.427,53 € previstos per a l’última edició dels Pressupostos Participatius a la regidoria d’Infraestructures. Estos fons es destinaran a l’enllumenat del Camí Fondo, projecte guanyador del programa. El punt ha sigut aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSOE, i l’abstenció de PP.

Pin It on Pinterest