Select Page

La regidora de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, Maria A. Laviós, recollia divendres passat el premi Bon Govern a la categoria de Gestió de Projectes i Fons Europeus pel Panell del Voluntariat, atorgat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Com ha recordat Maria A. Laviós, “des EuroAltea es va enviar la candidatura per l’adhesió a el programa Urbact Ciutats Voluntàries, mitjançant el qual s’ha desenvolupat el Panell del Voluntariat a la localitat”. “Dins d’este projecte es treballen cinc eixos transversals: la governança participativa, l’augment de la intergeneracionalitat de persones joves amb gent gran, la mobilització de joves voluntaris, treballar la ciutadania corporativa i la iniciativa d’emprenedora social per combatre la desocupació”, ha detallat l’edil. És important recalcar que dins del Panell de l’Voluntariat treballem tant la part política com la tècnica i la social, representada per les associacions que estan dins del nostre projecte, Corazón Expres, Creu Roja d’Altea i De Amicitia.

Els Premis Bon Govern són guardons dirigits a bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a escala local. Segons la FVMP, “és una mostra del compromís del municipalisme valencià a fins d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials”.

El passat mes de març es coneixia el guardó concedit al municipi d’Altea i el lliurament oficial del premi tenia lloc el divendres 30 d’abril en una gala presencial celebrada al Centre Cultural del Carme de València. En esta IV edició s’han presentat un total de 73 candidatures.

A l’acte, que s’ha desenvolupat al Centre del Carme Cultura Contemporània, han pogut assistir únicament representants dels ajuntaments premiats. A més, van comptar amb la presència del secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente; el director general d’Administració Local, Toni Such; el director territorial de la Presidència de la Generalitat, Paco Molina; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil.

“Este premi és per a tots els alteans i alteanes que, juntament amb les associacions i l’Ajuntament, hem fet que en este temps de pandèmia la gent més vulnerable i més necessitada haja trobat ajuda. Gràcies a este projecte de l’Urbact, Ciutats Voluntàries, s’ha pogut donar una resposta ràpida i eficaç gràcies a la feina feta en equip. I quan parle d’equip no només em referisc a l’Ajuntament i associacions que estan immerses en el projecte, sinó també a moltes altres com Protecció Civil o Càritas i nombroses empreses alteanes. Tots hem unit esforços per una mateixa fi, arribar a tota aquella gent que ho està passant malament”. Conclou Laviós.

Pin It on Pinterest