Select Page

La setmana pròxima la Facultat de Belles Arts d’Altea acollirà dues activitats organitzades des de la Càtedra Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, el Vicerectorat de Cultura, la Unitat d’Igualtat, el Centre d’Investigació Artística (C.I.A), el Departament d’Art i la Plataforma Feminista d’Altea.

Helen Torres (Colònia/Uruguai, 1967) arrancarà el programa impartint el taller Imaginant futurs possibles per a generar presents vivibles que se celebrarà durant els dies 23 i 24 de març de 10.00 h. a 13.00 h. en els espais de Gravat i Dibuix del Campus d’Altea. Durant les dues jornades Torres ens convidarà a sintonitzar-les energies de cada participant per a treballar des de la força del col·lectiu, compartint relats utòpics al voltant d’altres presents possibles.L’objectiu esgenerar eslògans per a una hipotètica manifestació anticapitalista i antipatriarcal, per a després estampar-los sobre bosses de roba utilitzant la tècnica de la serigrafia, amb la col·laboració de l’artista i professora Susana Guerrero, Zelia Martín Timón i Alba García Conesa.

En les sessions es treballarà amb fragments de les escriptores de ciència ficción Ursula K. Le Guin i Marge Piercy, la biòloga i filòsofa de la ciència Donna Haraway, la filòsofa i química Isabelle Stengers, la psicòloga i etòloga VincianeDespret i l’escriptora i bruixa anticapitalista Starhawk, totes elles activistes feministes i veus diverses.

En la sessió de vesprada, Lucrecia Masson (Ombucta/Buenos Aires, 1981) impartirà la conferencia Cos, excés i mons incomunes: Un interludi remugant. La trobada, que tindrà lloc el dimarts 23 de març a les 18.00 h. a l’Aula 2 de l’Edifici Albir de la Facultat de Belles arts d’Altea, incidirà en el plantejament que Masson fa entorn del rumiantey les implicacions que té sobre el cos: el pensar lent, l’anar cap avall i el qüestionament de l’agilitat, la rapidesa o l’eficàcia com el correcte.A més, l’artista i activista de Ombucta, Buenos Aires, abordarà la noció de cos anticolonialy com aquest està sotmés a un procés de descolonització al llarg de la seua vida, plantejant qüestions com el paper del temps i de la llibertat en aquest acte de repensar-se.

Totes dues activitats estan obertes al públic en general fins a completar aforament, és necessari reservar plaça mitjançant inscripció en el següent enllaç:

http://ow.ly/akos50dza3lo mitjançant el QR inclòs en el cartell.

A més, està l’opció d’assistir virtualment a la conferència en la seua modalitat en línia: https://meet.google.com/vgr-nouy-oxg

Pin It on Pinterest