Select Page

La Conselleria de Política Territorial invertirà 1.681.679€ en la reparació de les instal·lacions portuàries d’Altea.

Divendres passat, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, es reunia per videoconferència amb Arcadi España, Conseller d’Obres públiques, Mª Luisa Martínez Mora, Directora General de Ports, i els Alcaldes dels Municipis de Peníscola, Borriana, Cullera, Xàbia, Dénia i Calp per parlar de la situació, inversió i termini d’execució de les actuacions que es duran a terme en les instal·lacions portuàries d’estos municipis.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst invertir prop de 7,4 milions d’euros en obres d’emergència per a reparar els danys causats pels últims temporals en diversos ports de la Comunitat Valenciana, dels quals 1.681.679 euros aniran destinats a la rehabilitació de les Instal·lacions portuàries alteanes.

Segons Arcadi España, “des de l’Administració valenciana considerem els ports prioritaris, no sols perquè són una peça clau del desenvolupament econòmic i de l’ocupació, sinó també pel seu component cultural i turístic, així com per la influència i arrelament que tenen en les localitats on se situen”.

Des de la Conselleria d’Obres públiques, s’estan escometent tota una sèrie d’obres d’emergència necessàries per a reparar els danys causats pels últims temporals que han afectat els ports autonòmics perquè recuperen la total normalitat, però alhora, es continua amb l’impuls a l’accessibilitat i millora dels ports de la Generalitat.

L’Alcalde d’Altea valora molt positivament la reunió mantinguda, i assenyala que “estem treballant de la mà de la Conselleria per aconseguir la modernització del nostre port i que es reforce el seu paper com a motor econòmic, turístic i social”, i ha valorat la importància de la col·laboració entre totes les administracions per a la consecució d’estos objectius en benefici de tota la ciutadania.

En el port d’Altea a la deterioració de caràcter ordinari que sofreix el dic de llevant s’ha sumat el causat per la intensitat dels temporals. D’esta manera, el pressupost previst per a la reparació ascendeix a 1.681.679 euros i se centraran en dues zones diferenciades, el morro i el tronc. El morro, que no és accessible amb grua des del moll, es recarregarà amb blocs per via marítima.

Segons Jaume Llinares, “estes obres són molt necessàries per a la protecció del port, ja que tota la zona s’ha vist molt afectada pels últims temporals esdevinguts. Les obres tenen una duració prevista de 7 mesos i es pretenen iniciar abans de l’estiu, per este motiu he insistit en la coordinació amb els treballs del nou passeig i la nova platja. En pocs dies finalitzarà el procés d’adjudicació de l’obra del Front litoral i amb tota seguretat coincidiran en el temps les 2 obres, és molt important la planificació per no afectar a la temporada d’estiu”.

“La millora de les instal·lacions del Port pesquer i el seu entorn són bàsiques pels plans d’integració urbanística de tota la zona, actualment seguim treballant amb la Conselleria i el Club Nàutic d’Altea per aconseguir la renovació de la seua concessió i transformar el seu front en un gran passeig obert”; ha afegit l’alcalde, qui ha adelantat que “ el pròxim dia 18 de març tenim una reunió amb la Directora General de Ports, Mª Luisa Martínez, per conéixer els detalls de l’obra del port i seguir avançant en la planificació de tots estos importants projectes”.

 

Pin It on Pinterest