Select Page

La Generalitat ha publicat un decret amb un paquet d’ajudes directes dirigides a empreses i autònoms dels sector de l’hostaleria, allotjament i restauració, agencies de viatges, activitats artístiques, recreatives i d’oci. La quantia pressupostària per a la Província d’Alacant es de 32.700.000 euros.

Cal destacar que estes ajudes són diferents i compatibles amb les que ja es van anunciar recentment. Es tracta d’un altre paquet d’ajudes complementàries que ha destinat la Generalitat i que gestionaran directament ells.

La presentació de sol·licituds s’ha de fer de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat mitjançant el procediment EMPCOV 2021 des del 4 fins al 17 de febrer. El procediment s’efectuarà amb dos tràmits: el primer, per a demanar cita per a presentar la sol·licitud; i el segon, per a la presentació de documents. En este últim, serà necessari disposar de firma electrònica.

Els beneficiaris poden ser empreses i autònoms amb treballadors al seu càrrec a data de la publicació del decret, i l’activitat dels quals es classifique en alguns dels codis de la CNAE-09. Les ajudes per a estos corresponen a 600 euros per cada contracte a jornada completa i 300 euros per contractes a temps parcial, fins a un màxim de 12.000 euros. En el cas dels autònoms, també podran rebre una ajuda de 600 euros. Estes subvencions son compatibles amb altres de la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o entitat.

Des de l’Ajuntament d’Altea, s’ha creat un equip de treball des de les regidories de Comerç, Turisme, Hisenda, Cultura, Esports i Foment de l’Ocupació per poder ajudar i informar als interessats en qualsevol dubte que tinguen al respecte, no sols d’esta ajuda, sinó també de l’altra ajuda que es gestionarà directament des de l’ajuntament i en la que els propers dies donarem més informació.

Maria Antonia Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació, comenta que “des de l’Ajuntament, continuarem informant i esperem que estes ajudes pal·lien un poc esta situació tan greu que estan patint els sectors més afectats”.

Poden consultar la publicació completa del decret, així com la taula amb la relació dels codis CNAE-09 en: http://www.dogv.gva.es/datos/2021/02/02/pdf/2021_913.pdf

La presentació de sol·licitud estarà disponible en el següent enllaç: http://www.labora.gva.es/es/empreses/busque-ajudes-subvencions/ajudes-foment-de-l-ocupacio

Pin It on Pinterest