Select Page

Segons les últimes dades oficials, facilitades per la Generalitat Valenciana, a data de 21 de gener hi ha a Altea 193 casos actius de COVID-19 diagnosticats amb PCR+. Des que va començar la pandèmia s’han donat en total 580 casos i 12 defuncions.

La dada més significativa és la incidència acumulada en PCR+ dels últims 14 dies, que ha augmentat fins 865,86 casos per cada cent mil habitants. Una xifra que duplica a la de la passada setmana i que es manté en creixement des de finals del mes de novembre.

Per a combatre aquesta pandèmia, Jaume Llinares, Alcalde d’Altea, fa una crida al compliment de les noves restriccions que des de Presidència de la Generalitat Valenciana han publicat mitjançant decret que entren en vigor des de hui dilluns 25 de gener. L’alcalde recorda que aquestes mesures suposen la limitació de reunions en espais privats al propi nucli de convivència, en espais públics fins a un màxim de dos convivents, la prorroga de tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i el dels municipis de més de 50.000 habitants durant els cap de setmana i festius.

Així, recorda que seguixen en vigor les mesures respecte al tancament de l’hostaleria, el tancament del comerç a les 18h, el confinament nocturn a partir de les 22h i el tancament de les instal·lacions esportives.

El primer edil confia en el fet que “aquestes mesures aconseguisquen frenar l’evolució de la pandèmia”. I afegix: “Ara més que mai apel·le a la responsabilitat de tota la societat, i obertament els demane que sols isquen de casa per a les qüestions que siguen imprescindibles, la millor manera d’evitar el contagi és quedant-se a casa. La situació actual és insostenible, hem duplicat els contagis en la última setmana, i hem tingut més defuncions en els últims dies que en els deu primers mesos de pandèmia. Estem molt preocupats per la greu situació econòmica que viuen molts autònoms i empreses, estan prenent-se mesures que ajudaran a pal·liar els problemes, però res és equiparable a la pèrdua d’una sola vida, els drames familiars que s’estan vivint són duríssims i sols podrem reconduir la situació amb la màxima responsabilitat per part de totes i tots”.

Per a més informació, es poden consultar les dades actualitzades de COVID-19 de tots els municipis de la Comunitat Valenciana a través de l’enllaç http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas, a més del número 900 300 555, habilitat en cas de sospita de símptomes.

Pin It on Pinterest